Μουσείο Τυπογραφείας

Αγια Νύχτα με αναπαράσταση της φάτνης στη Μαραθοκεφάλα (βίντεο)

Για μια ακόμη χρόνια πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου για την Αγια Νύχτα στο ιστορικό σπήλαιο του Αγίου Ιωάννου του Ερημίτη όπου γίνεται η αναπαράσταση της φάτνης που γεννήθηκε ο Χριστός.
Από νωρίς το βράδυ είχαν αρχίσει να έρχονται οι πιστοί καθώς στις 8 μ.μ. τελέστηκε εσπερινός (φωτ.) για να ακολουθήσει από τις 9 π.μ. έως τα μεσάνυχτα η Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.
Οπως είχε ανακοινώσει η Ενορία Σπηλιάς, «η βιωματική συμμετοχή μας στην Χριστουγεννιάτικη Νυκτερινή αυτή Θεία Λειτουργία, σε συνδυασμό με την αναπαράσταση της φάτνης όπου γεννήθηκε ο Χριστός με πρόβατα, βοσκούς, φωτιές, σήμαντρα και το αστέρι να λάμπει στην κορυφή του σπηλαίου, μεταφέρουν όλους μας στην Βηθλεέμ, με την ελπίδα και την βεβαιότητα ότι μπορούμε να οδηγηθούμε στην Βηθλεέμ της σωτηρίας μας».
Οι προσκυνητές μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά έζησαν την αναπαράσταση της Γέννησης του Θείου Βρέφους μέσα στο φυσικό περιβάλλον τού σπηλαίου με φωτιές, βοσκούς και ζώα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το σπήλαιο αναδείχτηκε μέσα από το έργο του πρωτοπρεσβύτερου Ευάγγελου Σφακιανάκη από τη Σπηλιά Κολυμπαρίου ο οποίος έφυγε στις 24 Σεπτεμβριου 2013,από τη ζωή σε ηλικία 80 χρονών.
Στο πολυσχιδές έργο του π. Ευάγγελου Σφακιανάκη, περιλαμβάνεται η ανάδειξη του σπηλαίου του Αγίου Ιωάννου του Ερημίτου, η κατασκευή εκκλησιών, αλλά και πνευματικού ησυχαστηρίου, η οργάνωση βιβλιοθηκών κ.α.

1 σχολιο

    Γράψτε το σχόλιό σας

    Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
    Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

    Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.