Μουσείο Τυπογραφείας

ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ”

Αυξήθηκε η κίνηση στα συσσίτια Σπλάντζιας

Καθημερινά παρέχουν 200 μερίδες φαγητού

2 TROFIMAΤο σταμάτημα της λειτουργίας της “Κοινωνικής Κουζίνας” πριν από μερικές εβδομάδες αύξησε την κίνηση των Συσσιτίων της Σπλάντζιας, στα οποία σχεδόν καθημερινά πλέον μαγειρεύεται και δεύτερο φαγητό αφού το πρώτο δεν αρκεί!

Στον πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο των Συσσιτίων η χθεσινή μέρα ήταν κουραστική για τον κόσμο που εργάζεται εκεί αλλά και τους εθελοντές.
«Φτιάξαμε μακαρόνια με λαχανικά (μελιτζάνα, πιπεριά και μανιτάρια) αλλά δεν φτάνει και έχουμε ξεκινήσει να μαγειρεύουμε και κάτι ακόμα» μας λέει η Ελένη, που εργάζεται στο χώρο των Συσσιτίων.
Και πράγματα η μαγείρισσα Σπυριδούλα μαζί με έναν νέο εθελοντή από το Ιράν που βοηθάει στην κουζίνα ετοιμάζουν και ένα δεύτερο τσικάλι με κριθαράκι, ενώ την ίδια ώρα βράζουν μαυρομάτικα φασόλια για το φαγητό της επόμενης ημέρας.
«Έχει αυξηθεί πάρα πολύ η κίνηση μετά το κλείσιμο της “Κοινωνικής Κουζίνας” αυτό είναι ένα γεγονός αναμφισβήτητο», μας ανέφερε η πρόεδρος των Συσσιτίων κ. Καίτη Νικηφοράκη.
Συνολικά καθημερινά τα “Συσσίτια Σπλάντζιας” δίνουν 200 μερίδες φαγητού, όταν πριν το κλείσιμο της κουζίνας έδιναν περίπου 150 μερίδες.
Η “Κοινωνική Κουζίνα” μια δομή εθελοντών και αυτή πολύ σημαντική που πρόσφερε φαγητό τις βραδυνές ώρες έκλεισε πριν από μερικές εβδομάδες μετά από 7 χρόνια λειτουργίας. Έτσι πολλοί από τους ανθρώπους που έπαιρναν φαγητό από εκεί απευθύνονται πλέον στη Σπλάντζια.

Κανείς αποκλεισμένος

«Τελευταία έχει αυξηθεί η κίνηση και το ένα τσικάλι δεν αρκεί» μας λέει η Σπυριδούλα μαγείρισσα στα Συσσίτια

«Τελευταία έχει αυξηθεί η κίνηση και το ένα τσικάλι δεν αρκεί» μας λέει η Σπυριδούλα μαγείρισσα στα Συσσίτια

Τα “Συσσίτια” είναι οργανωμένα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην αποκλείουν κανένα, αρκεί να έχει ανάγκη για βοήθεια. Για αυτό και βλέπεις κόσμο κάθε είδους να συγκεντρώνεται κάθε πρωί έξω από αυτά.
«Ήλθε πρόσφατα και ένας άνθρωπος καλοντυμένος, νόμιζα ότι ήλθε να μας κάνει κάποια προσφορά. Τελικά αποδείχθηκε ότι ο άνθρωπος είχε έλθει για να πάρει φαγητό γιατί είχε χάσει τη δουλειά του και είχε μεγάλη οικογένεια» μας λένε οι άνθρωποι των Συσσιτίων.
Ευτυχώς χάρις στη συνδρομή του απλού κόσμου, των προσφορών επαγγελματιών αλλά και φορέων υπάρχει πάντα διαθέσιμο φαγητό. «Τελευταία ο Δήμος Χανίων μας έχει φέρει τρεις φορές αλεύρι, ρύζι ακόμα και κρέας» σημειώνει η Ελένη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.