Μουσείο Τυπογραφείας

Αυξήθηκαν κατά 1,22 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο τον Οκτώβριο

Αυξήθηκαν κατά 1,22 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το δημόσιο τον Οκτώβριο με αποτέλεσμα το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 71,5 δισ. ευρώ
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με τα οποία το δεκάμηνο Ιανουάριος – Οκτώβριος 2014 το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών σημείωσαν αύξηση 10,906 δισ. ευρώ
Στο δεκάμηνο μέσω ρυθμίσεων ή κατασχέσεων, οι φορολογικές αρχές εισέπραξαν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 1,601 δισ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις παλαιών ληξιπρόθεσμων – που δημιουργήθηκαν ως 31.12.2013 – ανήλθαν σε 1,417 δισ. ευρώ.
Στο υπουργείο Οικονομικών αναμένουν, πάντως, μεγάλη ανταπόκριση των φορολογουμένων στη ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους σε έως 100 δόσεις μέσω της ειδικής εφαρμογής που ενεργοποιήθηκε χθες στο TAXISnet.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.