Μουσείο Τυπογραφείας

Αύξηση της στάθμης του υδροφόρου ορίζοντα

dsc_0078Κατακόρυφη αύξηση της στάθμης του υδροφόρου ορίζοντα καταγράφεται έπειτα από τις τελευταίες κακοκαιρίες με τους ανθρώπους της ΔΕΥΑΧ να αισιοδοξούν ότι το ερχόμενο καλοκαίρι δεν θα επαναληφθούν τα φαινόμενα λειψυδρίας της χρονιάς που έφυγε.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Αντώνης Σχετάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφος στο περιθώριο της τελετής αγιασμού του υδάτων στη Δεξαμενή του Αγίου Ιωάννη (φωτ.), τόνισε ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα έχει ανέβει κατά σχεδόν 30 εκατοστά. Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του από το γεγονός ότι δεν καταγράφηκαν ζημιές κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

«Καταρχάς να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών δεν δημιούργησαν καμία καταστροφή. Είχαμε αναμενόμενες και μη μικρές ζημιές που χρειάστηκαν καθημερινές παρεμβάσεις από τα συνεργία της ΔΕΥΑΧ», δήλωσε ο κ. Σχετάκης και πρόσθεσε ότι ο καθαρισμός που είχε γίνει σε σχάρες και φρεάτια «δούλεψε άψογα με τις εξαιρέσεις που δεν μπορεί παρά να υπάρχουν από φύλλα, σκουπίδια, πλαστικά κ.λπ.».

Ερωτηθείς για τις βροχοπτώσεις και το ενδεχόμενο έλλειψης νερού το ερχόμενο καλοκαίρι ο κ. Σχετάκης σημείωσε: «Μετά την πρώτη κακοκαιρία τα συνεργία μας έκανα μέτρηση των υδροφόρων οριζόντων, που τους παρακολουθούμε στενά, και διαπιστώσαμε ότι η στάθμη είχε ανέβει 12 εκατοστά ο υδροφορέας, ενώ τώρα φαντάζομαι ότι θα πλησιάζουμε τα 30 εκατοστά άνοδο. Είναι σίγουρο ότι τέλη Φλεβάρη θα είμαστε πάνω από το 100% που σημαίνει ότι θα κινήσουν ξανά πηγές που είχαμε να δούμε να γεμίζουν χρόνια κάτι που είναι απόλυτα θετικό».

Καταλήγοντας ο κ. Σχετάκης ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΧ που, όπως τόνισε, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες προσπαθούν όταν προκύπτει πρόβλημα να μην μείνει κανένας δημότης χωρίς νερό για πάνω από μερικές ώρες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.