Μουσείο Τυπογραφείας

ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΜΑΪΟ

Αυξημένη οικοδομική δραστηριότητα στην Κρήτη

3d illustration of a two-story house plan and drawingsΑύξηση  σημείωσε ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Μάιο εφέτος στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεια που ανακοίνωση χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τον Μάιο εκδόθηκαν στη χώρα 1.229 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 240,5 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 953,0 χιλιάδες m3 όγκου. Καταγράφηκε αύξηση 45,8% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, 75,5% στην επιφάνεια και 52,7% στον όγκο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016.
Το α’ πεντάμηνο, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα αύξηση 15,1% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, 29,1% στην επιφάνεια και 23,8% στον όγκο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου- Μαΐου 2016.

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Ειδικότερα για την Κρήτη, τον περασμένο Μάιο εκδόθηκαν συνολικά 94 άδειες  (όλες αφορούν ιδιωτική πρωτοβουλία) έναντι 67 τον αντίστοιχο μήνα του 2016, αύξηση της τάξης του 40,3%. Αυξημένη είναι επίσης τόσο η επιφάνεια όσο και ο όγκος των οικοδομών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.