Μουσείο Τυπογραφείας

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα Χανιά

P1180655Μέτρα ασφαλείας για την παρουσία των πεζοναυτών και του πληρώματος του ελικοπτεροφόρου “USS Kearsarge” πήραν οι τοπικές αρχές σε συνεργασία με τις αμερικανικές στρατιωτικές αρχές. Το ελικοπτεροφόρο που έφτασε στη Σούδα την Τρίτη και αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα Πέμπτη, μετέφερε πέρα από το πλήρωμα του και περίπου 1500 πεζοναύτες.

Για το σκοπό αυτό είχε αποφασιστεί η ενισχυμένη παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ στο κέντρο των Χανίων αλλά και στα σημεία αποβίβασης και επιβίβασης των στρατιωτικών στα λεωφορεία, η παρουσία ανδρών της ασφάλειας Χανίων με περιπολίες σε σημεία της πόλης αλλά και η εσωτερική αστυνόμευση από την ασφάλεια του πλοίου. Μέχρι αργά χθες το βράδυ πάντως δεν είχε υπάρξει κάποιο σοβαρό συμβάν στο οποίο να ενεπλάκησαν οι στρατιωτικοί. Για την παρουσία του πληρώματος και των πεζοναυτών άνοιξαν αρκετά τουριστικά καταστήματα στην παλιά πόλη. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο σκάφος έχει συμμετάσχει σε πολλές επιχειρήσεις των ΗΠΑ σε διάφορα σημεία του κόσμου μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό ελικοπτέρωνα αλλά και αεροσκαφών κάθετης προσνήωσης και απονήωσης, όπως επίσης και το νέο F-35 των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Η παρουσία του πολεμικού πλοίου προκάλεσε την αντίδραση της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, η οποία με ανακοίνωσή της «καλεί τον λαό να αντιληφθεί τη σκοπιμότητα της παρουσίας των Αμερικανατοϊκών φονιάδων των Λαών στον τόπο μας και τους κινδύνους που εγκυμονεί η λειτουργία της βάσης της Σούδας στο Ακρωτήρι». Παράλληλα καλεί «τους τοπικούς άρχοντες να μη στρώσουν για μια κόμη φορά το χαλί της υποδοχής στους εκπροσώπους των Αμερικανών ιμπεριαλιστών, αλλά και την Χανιώτικη κοινωνία να γυρίσει την πλάτη σε αυτούς που η παρουσία τους σε όλο τον κόσμο είναι συνώνυμη του θανάτου, και της προσφυγιάς».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.