Μουσείο Τυπογραφείας

Αυτοψία Βάμβουκα στις εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων στο Ακρωτήρι

Επιθεώρηση στις εργασίες κατασκευής των πεζοδρομίων που κατασκευάζονται στο Ακρωτήρι στο ύψος του Πολυτεχνείου Κρήτης πραγματοποίησε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Ο κ. Βάμβουκας συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Χανίων Γιώργο Ξανθουδάκη, Ελευθερία Αλιφιεράκη και Κυριάκο Καζάκο, από τον Δημοτικό Σύμβουλο Ακρωτηρίου Γιάννη Κουτράκη και τον πρόεδρο της Δ.Ε. Κουνουπιδιανών Γιώργο Παντζελιουδάκη πραγματοποίησε την Τρίτη (12/2) το πρωί αυτοψία στο σημείο που ξεκίνησαν οι εργασίες, μετά τις ενέργειες του Δήμου Χανίων.

“Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του Δήμο Χανίων, η κατασκευή των πεζοδρομίων αυτών. Αποφασίσαμε όμως για την ασφάλεια των συμπολιτών μας και λόγω της έλλειψης συνεννόησης των αρμόδιων φορέων να κατασκευάσουμε ως Δήμος το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από 1,5 χρόνο ο Δήμος Χανίων τοποθέτησε έξω από την είσοδο του Πολυτεχνείου Κρήτης, φωτεινούς σηματοδότες, μετά και το τραγικό ατύχημα τον Αύγουστο του 2017.Τα συγκεκριμένα πεζοδρόμια, που τώρα κατασκευάζουμε ολοκληρώνουν σε μεγάλο βαθμό, τα ζητήματα ασφαλείας στη συγκεκριμένη περιοχή. Πρέπει να τονίσουμε δε στους αρμόδιους φορείς ότι πρέπει να προχωρήσει η κατασκευή του κυκλικού κόμβου που είναι ασφαλέστερος από τα φανάρια και θα διευκολύνει την είσοδο και για το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου που ελπίζουμε ότι σύντομα θα αποδοθεί στην τοπική κοινωνία”, επεσήμανε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Το πεζοδρόμιο που κατασκευάζεται μετά τις ενέργειες του Δήμου Χανίων θα καλύψει ένα τμήμα 300 μέτρων, από το ύψος του Πολυτεχνείου Κρήτης μέχρι το σούπερ μάρκετ της περιοχής, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 74.000 ευρώ.

Ο συγκεκριμένος δρόμος θεωρείται επαρχιακό δίκτυο και ανήκει στην Περιφέρεια Κρήτης, ωστόσο αποφασίστηκε το έργο να χρηματοδοτηθεί και να εκτελεστεί από τον Δήμο Χανίων προκειμένου να γίνει πιο άμεσα.

Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε και την κατασκευή του έργου από το Δήμο Χανίων αλλά και τα κυκλοφοριακά μέτρα που απαιτούνται, ώστε να κατασκευαστούν τα πεζοδρόμια που αποτελούσαν πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον, δυσάρεστα περιστατικά.

Στο συγκεκριμένο σημείο, τον Αύγουστο του 2017 έχασαν τη ζωή τους δύο νέοι φοιτητές, η Στέλλα και ο Γιάννης, όταν παρασύρθηκαν μαζί με τον σκύλο τους από διερχόμενο αυτοκίνητο. Στις εργασίες που ξεκίνησαν την Τρίτη (12/2) βρέθηκε και ο κ.Ιωάννης Αρτσιδάκης, ιδρυτικό μέλος της “Κίνησης Κατοίκων Ακρωτηρίου για την προστασία των πεζών” που δημιουργήθηκε μετά το δυσάρεστο γεγονός του Αυγούστου του 2017.

“Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και δικαιωμένοι, που ξεκινούν αυτά τα έργα εις μνήμη και των παιδιών που χάθηκαν, αλλά και για την ασφάλεια των πολιτών. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα που κατόπιν πρωτοβουλίας του, πραγματοποιείται αυτό το έργο που είναι έργο ώστε να αποφευχθούν κι άλλα δυσάρεστα περιστατικά. Επίσης, τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Ξανθουδάκη αλλά και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Χανίων. Ακόμα, ευχαριστούμε τις μητέρες των παιδιών που βοήθησαν προς αυτή την κατεύθυνση. Ελπίζουμε σύντομα να γίνει και ο κυκλικός κόμβος ώστε να ολοκληρωθεί το έργο κυκλοφοριακής ασφάλειας στην περιοχή.”, επεσήμανε ο κ. Αρτσιδάκης.

Να τονιστεί τέλος ότι οι εργασίες κατασκευής του πεζοδρομίου αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου, έναν μήνα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.