Μουσείο Τυπογραφείας

Αυστρία: Αγκυλωτοί σταυροί ανακαλύφθηκαν σε τέμενος στη Βιέννη

Άγνωστοι βεβήλωσαν ζωγραφίζοντας αγκυλωτούς σταυρούς το Σαββατοκύριακο ένα τέμενος στη Βιέννη, ανακοίνωσε η αστυνομία σήμερα, μερικές ώρες πριν από την πρώτη κινητοποίηση του ισλαμοφοβικού κινήματος PEGIDA στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.
Τα ναζιστικά σύμβολα βρέθηκαν σε δύο παράθυρα και μια πόρτα του τεμένους της συνοικίας Μάιντλινγκ, σύμφωνα με τους ερευνητές της αστυνομίας.
Η αστυνομία της Αυστρίας αποκάλυψε επίσης ότι ανακαλύφθηκαν αγκυλωτοί σταυροί ζωγραφισμένοι σε έναν τοίχο του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν, 165 χλμ. δυτικά της Βιέννης.
Η αστυνομία έκανε εξάλλου λόγο για αντισημιτικές προσβολές που δέχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της πόλης δύο άνδρες οι οποίοι επέστρεφαν από μια διαδήλωση εναντίον της ετήσιας χοροεσπερίδας της ακροδεξιάς, η οποία έγινε εκείνη την ημέρα.
Τα συμβάντα αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας μερικές ώρες προτού το αντιισλαμικό κίνημα PEGIDA («Ευρωπαίοι Πατριώτες Εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης») το οποίο έχει γεννηθεί στη Γερμανία, πραγματοποιήσει την πρώτη του συγκέντρωση στη Βιέννη, απόψε.
Λιγότεροι από 300 άνθρωποι, σύμφωνα με εκτιμήσεις τις οποίες μεταδίδει το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, αναμένεται να λάβουν μέρος σε αυτή τη συγκέντρωση, που οι διοργανωτές της χαρακτηρίζουν έναν «περίπατο» για να εκφραστεί η διαμαρτυρία των συμμετεχόντων εναντίον της «μαζικής μετανάστευσης».
Περίπου 1.200 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να αποτραπούν επεισόδια τόσο στη συγκέντρωση του PEGIDA, όσο και στις αντισυγκεντρώσεις της αριστεράς που προβλέπεται ότι θα πραγματοποιηθούν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.