Μουσείο Τυπογραφείας

Αφιέρωμα στον πρώτο εφημέριο των Λενταριανών

Αφιέρωμα στη μνήμη του πρώτου εφημερίου της Ενορίας Αγ. Χαραλάμπους Λενταριανών, πρωτοπρεσβυτέρου Αγγελου Ψυλλάκη χθες, στο πλαίσιο των “Χαραλάμπειων 2019” με την παρουσίαση κηρυγματικού έργου του εκλιπόντος και την επανέκδοση ενός από τα πολλά πνευματικά του πονήματα «Ο ουρανός έβρεξε μαργαριτάρια».
Tο βιβλίο προλόγισαν ο αρχιμανδρίτης και πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως αλλά και νέος εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών κ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο πρωτοπρεσβύτερος Νεκτάριος Χριστοδουλάκης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Κάτω Σούδας και η δημοσιογράφος Καίτη Αλέξη.
«Είναι μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή στιγμή για τα “Χαραλάμπεια” η παρουσίαση του βιβλίου του πατρός Αγγέλου Ψυλλάκη κτήτορα του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους», επισήμανε ο αρχιμανδρίτης κ. Δαμασκηνός, ενώ ο πρωτοπρεσβύτερος Νεκτάριος Χριστουδουλάκης, τόνισε ότι το εν λόγω βιβλίο είχε σκοπό και στόχο να διδάξει και να αφυπνίσει τους πιστούς».
Τέλος η Καίτη Αλέξη, τόνισε ότι «στην νέα Ενορία Λενταριανών πήγα νεόνυμφη στα 22 μου χρόνια και αμέσως ήρθε και μας ευχήθηκε και ευλόγησε το σπιτικό μας, ενώ μου ζήτησε να πάω να βοηθώ για τις ανάγκες αποπεράτωσης του Ναού. Με έκανε μάλιστα και αντιπρόεδρο του Συλλόγου κυριών και δεσποινίδων του Συλλόγου “Ο Άγιος Χαράλαμπος” με πρόεδρο τότε μια γηραιά κυρία την μακαριστή Πόπη Νεμπαυλάκη”.

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.