Μουσείο Τυπογραφείας

ΣΤΟ ΜΠΑΡΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη

30Στο Μπάρι της Ιταλίας, στις 30 Νοεμβρίου και 1η  Δεκεμβρίου, παρουσία των αρχών και εκλεκτών διανοουμένων, ελλήνων και φιλελλήνων, δύο έντονες ημέρες, αφιερωμένες στη μνήμη του μεγάλου Κρητικού, στα 30 χρόνια από την ίδρυση της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) και στην πρόσφατη δημοσίευση της πρώτης μετάφρασης στα ιταλικά από τα ελληνικά του Τελευταίου Πειρασμού.
Την όλη διοργάνωση των εκδηλώσεων ανέλαβε ο Donato Bisceglia, μεγάλος γνώστης του έργου του Νίκου Καζαντζάκη.
Η πρώτη μέρα στη κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου ήταν αφιερωμένη στην παρουσίαση των δραστηριοτήτων της ΔΕΦΝΚ.
Το πρωί της δεύτερης μέρας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο κλασικό λύκειο «Socrate». Την εκδήλωση χαιρέτισε η διευθύντρια του Λυκείου Santa Ciriello, εκφράζοντας τη χαρά της που είχε την ευκαιρία να φιλοξενήσει την ημερίδα ώστε να γνωρίσουν οι μαθητές τη σημαντική προσωπικότητα του Νίκου Καζαντζάκη. Ο Silvio Maselli σημείωσε την επικαιρότητα της σκέψης του Καζαντζάκη, κυρίως μεταξύ των νέων, ενώ ο Stelio Campanale υπογράμμισε τη σημασία της Κρήτης στα έργα του ως πηγή έμπνευσης. Στη συνέχεια ο Γιώργος Στασινάκης μίλησε για τη δράση παγκοσμίως της ΔΕΦΝΚ και την επικαιρότητα του Καζαντζάκη και η Gilda Tentorio για την εμπειρία της μετάφρασης του Τελευταίου Πειρασμού.
Το απόγευμα, στο ιστορικό βιβλιοπωλείο της πόλης Laterza, όπου είχε προσέλθει πλήθος κόσμου, η Gilda Tentorio παρουσίασε τη νέα μετάφραση του Τελευταίου Πειρασμού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.