Μουσείο Τυπογραφείας

Αφεση αμαρτιών και ανοχή

Ανοχή σε ποιους και γιατί; Αποθέματα υπομονής για να περνούν μέτρα που οι παρενέργειές τους φαίνονται στην καθημερινότητα και τις συναλλαγές;
Αν μελετήσει κανείς τη συνολική συμπεριφορά μεγάλης μερίδας του κόσμου, θα διαπιστώσει εύκολα πως το μόνο που δεν θέλει κανείς να κάνει, είναι να πάρει την ευθύνη των πράξεών του και να αλλάξει την καθημερινότητα με αποφασιστικές ενέργειες, που θα αφορούν την συλλογικότητα και την ομαδικότητα.
Θέλω να πω πως ο κόσμος εξακολουθεί να δίνει άφεση αμαρτιών σε πολιτικούς που με τη σειρά τους ολοκληρώνουν το έργο που επιτελούν, με το να μην δίνουν δηλαδή στίγμα για τις μελλοντικές τους προθέσεις.
Τα παραδείγματα είναι πολλά και αφορούν πολλές υποθέσεις που δεν κλείνουν, γιατί πολύ απλά είναι τόσες πολλές εκείνες που ανοίγουν και που θα έπρεπε να επιδειχθεί η δέουσα από την εξουσία προσχηματική προσοχή, σε σημείο που να μην θυμάται κανείς τις παλιές εκκρεμότητες.
Γιατί λοιπόν να δοθεί ακόμη μια παράταση χρόνου σε όλους εκείνους που διαχειρίζονται σοβαρά θέματα του τόπου και να επιτραπεί για μια ακόμη φορά ο εμπαιγμός με όλα τα μέσα και τους τρόπους; Γιατί;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.