Μουσείο Τυπογραφείας

Αφαίρεση “Γαλάζιας Σημαίας”

galazia-simaiaΗ αφαίρεση της “Γαλάζιας Σημείας” από τέσσερις παραλίες της Κρήτης ανακοινώθηκε χθες, καθώς με άλλες 15 παραλίες στην υπόλοιπη Ελλάδα «δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του Προγράμματος, όπως διαπιστώθηκε από τις μέχρι τώρα αξιολογήσεις».
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «στις υπόψη ακτές η ποιότητα των νερών κολύμβησης παραμένει εξαιρετική. Οι αξιολογητές όμως της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και διεθνείς αξιολογητές που έκαναν απροειδοποίητες επισκέψεις, διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη τήρηση των κριτηρίων που αφορούσαν συγκεκριμένα σε: παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου».
Συνεπώς, τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος αποφάσισαν, κατά τα προβλεπόμενα, να αποσύρουν τις βραβεύσεις «για να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία του θεσμού».
Στην Κρήτη η σημαία αφαιρείται από την Ακτή Ποταμός Α στον Δήμο Χερσονήσου στο Ηράκλειο, από την ακτή Βουρλιά στον Δήμο Σητείας, από την ακτή Ιεράπετρα ΙΙ στην Ιεράπετρα και από την ακτή Βούλισμα στον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.