Μουσείο Τυπογραφείας

Αεροδρόμιο και ιδιωτικοποίηση…

Το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων είναι από τα μεγαλύτερα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κρήτη. Είναι ένα έργο που αναμένεται να αναβαθμίσει τον τουρισμό και να βοηθήσει, ως εκ τούτου, τα μέγιστα την τοπική οικονομία. Αλλωστε, ήδη από τις διεθνείς εκθέσεις που συμμετέχει η Κρήτη τα μηνύματα είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξα και για την ερχόμενη τουριστική περίοδο.
Μόνο που εκτός από την επέκταση του αεροδρομίου Χανίων προβλέπεται και η ιδιωτικοποίησή του. Οι μνηστήρες, λέγεται, δεν είναι λίγοι. Και ο φόβος ότι τυχόν ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης”, το οποίο σημειωτέον έχει κέρδη άνω των 10 εκατ. ευρώ ετησίως, θα θέσει σε κίνδυνο όλες τις προσπάθειες αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος, είναι έντονο.
Οχι άδικα χθες η Ενωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι με την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου «υπάρχει ο κίνδυνος να επαναληφθεί το τραγικό λάθος του διεθνούς αερολιμένα “Ελευθέριος Βενιζέλος”, ο οποίος κατατάσσεται στα πιο ακριβά αεροδρόμια στην Ευρώπη. Μία τέτοια εξέλιξη θα σημάνει το τέλος της αναπτυξιακής προοπτικής του αερολιμένα Χανίων, τη σταδιακή μείωση του εισερχόμενου τουρισμού (ο οποίος παρέχει άμεσα και έμμεσα περίπου το 75 με 80% του εισοδήματος που παράγεται στον Νομό Χανίων)  και την απώλεια σημαντικών αεροπορικών εταιρειών».
Το δε Σωματείο των Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας του αεροδρομίου Χανίων επισημαίνει ότι «τα ετήσια κέρδη του κρατικού αεροδρομίου Χανίων υπερβαίνουν τα δέκα εκατομμύρια ευρώ!».
Η επιμονή, λοιπόν, υπουργών και της κυβέρνησης στην ιδιωτικοποίηση των υγιών κομματιών του Δημοσίου και μάλιστα ερήμην των αρμοδίων φορέων των τοπικών κοινωνιών προκαλεί προβληματισμό και δικαιολογημένες αντιδράσεις. Αν πράγματι νοιάζονται για “ανάπτυξη” και για στήριξη του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας, τότε ας αφήσουν στην άκρη την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.