Μουσείο Τυπογραφείας

ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ

Αδειάζουν τα σχολεία

Προβληματισμός συλλόγου κατοίκων της περιοχής

14Όλο και λιγότεροι μαθητές φοιτούν στα σχολεία που υπάρχουν στην παλιά πόλη των Χανίων, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στους κατοίκους της περιοχής.
Tα παραπάνω επισημάνθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ε’ ΚΑΠΗ Σπλάντζιας μεταξύ των Δ/ντών των Σχολικών Μονάδων που λειτουργούν στην Παλιά Πόλη Χανίων (της κα Καλοβρέκτη Γιώτας Δ/ντριας του 1ου Γυμνασίου Χανίων, της κα Παντελάκη Νεκταρίας Δ/ντριας του 2ου Δημ. Σχ. Χανίων και του κ. Τσισμενάκη Ιωάννη Δ/ντή του 7ου Δημ. Σχ. Χανίων) με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης Χανίων.
Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για πρωτοβουλία του συλλόγου κατοίκων η οποία «αφετηρία έχει στο αυτονόητο και ζωηρό ενδιαφέρον μας για τα σχολεία ως εξαιρετικά σημαντικού θεσμού γενικά, όπου συντελείται καθημερινά και συστηματικά κατάθεση ψυχής από τους εκπαιδευτικούς μας, αλλά και από σχετικό προβληματισμό γονέων παιδιών, που φοιτούν σε αυτά τα σχολεία της Παλιάς Πόλης».
Στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Μάρκος Ε. Καραβιτάκης και ο γραμματέας Βασίλης Γιατρουδάκης, σημειώνεται ότι κατά τη σύσκεψη «ακούσαμε και καταγράψαμε την πικρή διαπίστωση ότι το μαθητικό δυναμικό φυλλορροεί κάθε χρόνο εξαιτίας διαφόρων λόγων και θεωρούμε αναγκαίο να αναστραφεί η τάση αυτή».
Ο σύλλογος θεωρεί ότι «είναι εφικτό να ισορροπήσει αυτή η κατάσταση ώστε να αξιοποιηθεί επωφελώς η υπάρχουσα και σχολάζουσα υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και το έμπειρο και υψηλής κατάρτισης εκπαιδευτικό προσωπικό αυτών των σχολείων».
Θεωρεί πως «μια νέα πραγματικότητα σ’ αυτά τα σχολεία θα αποτελέσει πόλο έλξης νέων οικογενειών στην Παλιά Πόλη».
Καταλήγοντας, ο σύλλογος αναφέρεται στην «τεκμηριωμένη και ιεραρχική έκθεση των προβλημάτων καθ’ ενός σχολείου» που παρουσιάστηκε στη σύσκεψη ενώ αντλεί αισιοδοξία από την «αποφασιστικότητα και υψηλή επαγγελματική κατάρτιση αυτών των εκπαιδευτικών».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.