Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ενημέρωση από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Το δικαίωμα να μπορούν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία να κάνουν μονομερή δήλωση  δήλωση στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ  ακόμα κι αν έχει απολυθεί, ζητά το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Χανίων.

Όπως αναφέρει αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση «τα 50 ένσημα για ταμείο ανεργίας και η παράταση των αναστολών δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 177 και ημερομηνία 15/09/2020.
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ που αναφέρουμε πιο πάνω τα επίμαχα άρθρα που αφορούν τον κλάδο μας.
Συγκεκριμένα στο άρθρο 17 αναφέρεται ρητά πως δικαίωμα στην τακτική επιδότηση ανεργίας, αποκτούμε φέτος με 50 ένσημα.
Στο άρθρο 19 αναφέρεται πως παρατείνεται η αναστολή σύμβασης μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020 και για τους εποχικούς τόσο στον Ξενοδοχειακό τομέα όσο και στον Επισιτισμό.
Αυτό που ζητάμε από το Υπουργείο Εργασίας, είναι να μας δώσει το δικαίωμα μονομερούς δήλωσης στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ από τον ίδιο τον εργαζόμενο, ακόμα κι αν έχει απολυθεί.
Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται επιπλέον εισόδημα για 2 ακόμα μήνες όσο αφορά τους εποχικά εργαζόμενους στον κλάδο μας.
ΖΗΤΟΥΜΕ την μονομερή δυνατότητα δήλωσης, γιατί όπως είναι γνωστό οι εποχικές επιχειρήσεις κλείνουν φέτος νωρίτερα λόγω συνεπειών της πανδημίας, επομένως είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο οι επιχειρήσεις ενώ έχουν κλείσει να θέτουν σε αναστολή το προσωπικό τους.
Είναι σημαντικό να δοθεί αυτή η δυνατότητα στους εργαζόμενους ώστε να υπάρξει εισόδημα για τους εργαζόμενους τους χειμερινούς μήνες»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα