Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Προβληματισμένοι από τη στάση του Δήμου οι καταστηματάρχες της Αγοράς

Προβληματισμένοι δηλώνουν οι καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς, από την άρνηση της Δημοτικής Αρχής να δεχτεί το αίτημα για παράταση της έναρξης εργασιών.

Υπενθυμίζοντας ότι «η δημοτική αγορά αφέθηκα να ρημάξει αφού εδώ και 30 χρόνια καμιά δημοτική Αρχή δεν έκανε ούτε μια στοιχειώδη συντήρηση», το Δ.Σ. της Ένωσης Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς, ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του ότι συμφωνεί με την ανάγκη εργασιών, όμως θέτει κάποιους προβληματισμούς: «Σήμερα, σε μια περίοδο που η οικονομία και οι επιχειρήσεις βιώνουν μια δεύτερη μεγάλη κρίση, ο Δήμος Χανίων ανακοίνωσε ότι σε περίπου 18 μήνες από σήμερα θα ξεκινήσει το έργο αποκατάστασης του κτηρίου της αγοράς, το οποίο θα διαρκέσει 24 μήνες περίπου.

Οι καταστηματάρχες ζητούν από τη Δημοτική Αρχή έναν χρόνο παράταση της έναρξης των διαδικασιών δημοπράτησης του έργου αποκατάστασης, για να μπορέσουμε να αμβλύνουμε την ζημιά που πάθαμε φέτος.

Δεν βλέπουμε με ποιό άλλο τρόπο θα παραμείνουμε “ζωντανοί” μετά από μια πολύ μεγάλη περίοδο, με κλειστά τα καταστήματά μας».

Όπως εξηγεί το Δ.Σ., «δυστυχώς η απάντηση του δημάρχου είναι ότι αυτό δεν γίνεται, γιατί υπάρχει ο φόβος να χαθεί η χρηματοδότηση και ότι θα προχωρήσει τις διαδικασίες. Άφησε ένα μικρό παράθυρο λέγοντας ότι ίσως του χρόνου να μας απαντήσει σχετικά με το αίτημά μας».

Απευθυνόμενοι στον δήμαρχο Χανίων , οι καταστηματάρχες της αγοράς τονίζουν: «Από την αγορά εδώ και 110χρόνια ζουν δεκάδες οικογένειες. Πώς θα μπορέσουν να επιβιώσουν αυτές οι οικογένειες, με το σχεδιασμό που κάνετε; Θα μας δώσετε τουλάχιστον τη δυνατότητα προσωρινής εγκατάστασης των επιχειρήσεών μας, σε χώρο κοντά στη Δημοτική Αγορά, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργού για όσο διάστημα κρατήσουν τα έργα;».

Όπως εξηγούν, «με αυτό τον τρόπο και το κέντρο της πόλης μας θα παραμείνει ζωντανό και εμείς θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο. Δεν νοείται άλλωστε σε καμιά μεγάλη πόλη, σε όλο τον κόσμο να κλείσει το κέντρο της για δύο χρόνια!».

Οι ίδιοι, διερωτούνται: «Αλήθεια, ποια ανάγκη προέκυψε και ο ένας χρόνος, όπως περιγράφεται στο μνημόνιο συνεργασία, που έχουμε υπογράψει, έγινε ξαφνικά δύο; Έχει ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων για τους λόγους που ζητάμε την παράταση στην έναρξη των εργασιών;».

Την ανακοίνωση υπογράφει το Δ.Σ. της Ένωσης: Παναγιώτης Κλειδαράς, Παντελής Ψεγιαννάκης, Γιώργος Αρχοντάκης, Λευτέρης Κορωνιωτάκης, Νικόλαος Καρκάνης, Ευτύχης Κατσιγαράκης, Γιώργος Μπεμπλιδάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα