Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γυρίζουν σελίδα τα Ταμπακαριά

Οι ατέλειωτες γραφειοκρατικές εργασίες για πολεοδομικά θέματα αλλά και τα προβλήματα στα χρηματοδοτικά προγράμματα με πόρους από τα οποία ανακατασκευάζονται πολλά κτήρια, αποτελούν τη βασική αιτία που πολλά κτήρια στα Ταμπακαριά δεν έχουν ξεκινήσει να αποκαθίστανται.

Τα Ταμπακαριά κηρύχθηκαν διατηρητέα το 2017, κάτι που σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται η κατεδάφιση τους και μπορεί να προχωρήσει η ανακατασκευή τους με τις προβλεπόμενες χρήσεις να προβλέπουν την αξιοποίηση τους για λόγους τουριστικούς, πολιτισμού, εστίας κτλπ.
Αυτή τη στιγμή είναι 5 τα Ταμπακαριά που βρίσκονται στη διαδικασία της πλήρους ανακατασκευής και μετατροπής τους σε ξενοδοχειακές μονάδες πολυτελείας.
Ωστόσο και στα υπόλοιπα οι περισσότεροι ιδιοκτήτες έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αποκατάστασης τους, κάτι που σημαίνει ότι δημιουργούνται οι συνθήκες για να αλλάξει εντελώς η φυσιογνωμία της περιοχής.
Σημειώνεται ότι τα κτήρια στα Ταμπακαριά, που είναι κατασκευής προ του 1923 και έχουν κηρυχθεί διατηρητέα για να φτάσουν στην οικοδομική άδεια πρέπει να πάρουν εγκρίσεις από την εφορία νεοτέρων μνημείων, το τοπικό και το κεντρικό συμβούλιο αρχιτεκτονικής του ΥΠΕΚΑ, και οι αποφάσεις των υπηρεσιών αυτών να βγουν σε ΦΕΚ.
Την ίδια ώρα λόγω των μεγάλων προβλημάτων στην πολεοδομία του Δήμου Χανίων εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού υπάρχει καθυστέρηση και στη διαδικασία της οικοδομικής άδειας!
Σημαντική είναι και η γραφειοκρατία που αφορά τα χρηματοδοτικά προγράμματα από τα οποία επιδοτείται η ανακατασκευή των κτηρίων αυτών καθώς απαιτείται ένας μεγάλος όγκος εγγράφων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Πρέπει να προχωρήσει το Υπουργείο Πολιτισμού στο χαρακτηρισμό κ άλλων κτιρίων ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής στη περιοχη της Χαλέπας κ να αυστηροποιηθουν περαιτέρω οι όροι δόμησης στη περιοχη της Χαλέπας ώστε μαζί με την επικείμενη λειτουργία του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων το Μουσειο-Οικεια Ελ.Βενιζέλου κ το μελλοντικό Λαογραφικό Μουσείο στη Γαλλική Σχολή να αποτελέσει μια περιοχη ιστορίας πολιτισμου τέχνης!!!!!!!!!Ελπιζουμε σε παρεμβάσεις !!!!!!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα