Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αρ. Παπαδογιάννης: Οφείλουμε να σεβαστούμε και να θωρακίσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο

Η εικόνα που παρουσιάζει τους τελευταίους μήνες το Δημοτικό Συμβούλιο των Χανίων, σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτή που ταιριάζει στην Χανιώτικη κοινωνία και σε όλους εκείνους που μας τίμησαν με την ψήφο τους, ανεξαρτήτου παρατάξεως.
Δεν είναι ώρα για καταλογισμό «ευθυνών», η … ευθύνη μας βαραίνει όλους και τον καθ’ ένα μας ξεχωριστά, ανάλογα με τον θεσμικό ρόλο που έχουμε και τις δυνατότητες παρέμβασης που απορρέουν μέσα από τις αρμοδιότητές μας.
Είναι ώρα για πράξεις ευθύνης και πρωτοβουλίες, που θα σταματήσουν τον «κατήφορο» που βιώνουμε όλοι στις συνεδριάσεις του Δημοτικού ΜΑΣ Συμβουλίου, οι οποίες απέχουν πολύ, από τον χαρακτηρισμό «ποιοτικές», «ενδιαφέρουσες», «αποτελεσματικές».
Στην από 05/11/2019 συνεδρίαση το Δ.Σ. Χανίων, ομόφωνα είχε αποφασίσει να δρομολογηθεί η συγκρότηση μιας εννιαμελούς επιτροπής για την εκ νέου σύνταξη του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.
Χάθηκε πολύτιμος χρόνος! Τον «Κανονισμό» αυτό πολλές φορές τον επικαλέστηκαν εκείνοι που πρώτοι «αναγνώρισαν» την ανάγκη τροποποίησης του, αλλά η προφορική αναγκαιότητα – που κατ’ επανάληψη διαπιστώθηκε – ποτέ μέχρι σήμερα δεν ακολουθήθηκε και από τις απαραίτητες – ουσιαστικές πρωτοβουλίες. Το αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας, είναι επιδεικτικά εμφανές, σε όλες τις δημόσιες συνεδριάσεις του οργάνου, χωρίς να περιποιεί τιμή για κανένα μας.
Είναι στις αρμοδιότητες του Προέδρου του σώματος, με την σύμπραξη όλων των παρατάξεων, να προχωρήσουν επιτέλους οι διαρθρωτικές αλλαγές, που θα επιτρέψουν στον θεσμό, ν’ ανακτήσει – οι… λέξεις, δεν πρέπει να μας φοβίζουν – την χαμένη του «αξιοπρέπεια».
Η κατάσταση επιβάλει αυτοκριτική, ειλικρινείς συνεργασίες και τολμηρές παρεμβάσεις. Δυστυχώς όλα τα παραπάνω, στερούνται της «πολυτέλειας του χρόνου», αποτελούν όμως μια επιβεβλημένη αναγκαιότητα. Το Δημοτικό Μας Συμβούλιο, οφείλουμε ΟΛΟΙ να το σεβαστούμε αλλά και να το «θωρακίσουμε»!

Άρης Παπαδογιάννης
Δημ. Σύμβουλος,
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης “Η Απάντηση… Τα Χανιά μας”


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα