Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών στα Χανιά

Την ανάγκη μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση τόνισαν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις την Παρασκευή και στα Χανιά. Παράλληλα οι πρόεδροι της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εξίσωση πτυχίων κολεγίων με ΑΕΙ.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, Αντώνης Τσαλαπάκης, σημείωσε ότι «οι  35.700 διορισμοί αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέχρι στιγμής στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος και κάνουν ακόμα εντονότερο και πάντα επίκαιρο το αίτημά μας για μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την πλήρη κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μας μονάδων».
Το μέλος του Δ.Σ. Του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αιρετος στο ΠΥΣΠΕ Χανίων, Ντίνα Κληρονόμου ζήτησε τη συμπαράσταση της κοινωνίας στην κινητοποίηση της Παρασκευής.
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Γιάννης Κυριακάκης, σημείωσε ότι η ΕΛΜΕ μαζί με τον ΣΕΠΕ την Παρασκευή έχουν στάση εργασίας και κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Αγοράς με κεντρικό αίτημα τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
Ο ίδιος σημείωσε ότι «τη φετινή χρονιά οι αναπληρωτές έχουν φτάσει περίπου τις 35.000 – στη Δευτεροβάθμια είναι στις 12.000, έχουν να γίνουν προσλήψεις 10 – 12 χρόνια. Στο διάστημα αυτό στην Δευτεροβάθμια είχαμε 21.000 συνταξιούχους και τα κενά στα σχολεία είναι πολλές χιλιάδες».
Ο κ. Κυριακάκης πρόσθεσε ότι μέχρι και χθες είχαμε πρόσληψη 15 αναπληρωτών στην Δευτεροβάθμια και εξακολουθούν να υπάρχουν κενά.
Ακόμα ο κ. Κυριακάκης εξέφρασε την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο με το οποίο εξισώνεται, όπως είπε, το απολυτήριο των Κολεγίων με τα πανεπιστημιακά πτυχία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα