Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επιτακτικός ο εμβολιασμός για ευπαθείς ομάδες και επαγγελματίες υγείας

Από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολισμού για τη γρίπη παρουσιάζουν οι εργαζόμενοι σε μονάδες υγείας στην Ελλάδα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολο Βαλτά (φωτ.) να υπογραμμίζει ότι ο εμβολισμός όλων όσων ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και των υγειονομικών αποτελεί αναγκαιότητα.

Στο μεταξύ, από τον ερχόμενο Ιανουάριο εκτιμάται ότι θα μπορούν να προμηθεύονται φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ) από τα φαρμακεία οι ασθενείς που τα έχουν ανάγκη.
Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Ελλάδας κ. Βαλτάς βρέθηκε στα Χανιά το περασμένο Σάββατο και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλουν ο σύλλογοι των φαρμακοποιών και των γιατρών να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία σε ό,τι αφορά το θέμα του εμβολιασμού.
Επίσης, έκανε γνωστό ότι για πρώτη φορά πλέον οι φαρμακοποιοί είναι πιστοποιημένοι για να εμβολιάσουν κάτι που συνέβαινε ευρέως μέχρι σήμερα αλλά σε μη τυπικό πλαίσιο.
Σε ό,τι αφορά το “αντιεμβολιαστικό κίνημα” ο κ. Βαλτάς έκανε λόγο για μεσαιωνικό κίνημα που βρίσκεται σε ύφεση: «Εγώ ονομάζω τους αντιεμβολιαστές μεσαιωνιστές. Είναι άνθρωποι που προσπάθησαν αλλά απέτυχαν, γιατί η επιστημονική κοινότητα είχε τη δυναμική να αποδείξει ότι θα πρέπει να εμβολιάζεται ο κόσμος καθώς ο εμβολιασμός είναι ακίνδυνος ή το λιγότερο επικίνδυνο σε σχέση με το να μην εμβολιάζεται ο κόσμος».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα