Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προβληματισμός για την αντιπυρική προστασία

Τον προβληματισμό τους για την αντιπυρική προστασία εξέφρασαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά στη συνεδρίαση της Μ. Τρίτης.

Ο δημοτικός σύμβουλος Μ. Βολάνης επεσήμανε την ανάγκη να αποκατασταθεί η παροχή νερού στο δίκτυο (τους κρουνούς) Σκινέ – Χλιαρό από το οποίο λαμβάνει νερό η Πυροσβεστική όταν απαιτείται ανάγκη.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Μ. Σολιδάκης επεσήμανε πως η κρατική χρηματοδότηση για αντιπυρική προστασία ανέρχεται σε μόλις 66.000 ευρώ ετησίως, ενώ έκανε γνωστό πως ο Δήμος με ιδίους πόρους αύξησε το ποσό σε 226.000 ευρώ. Παραδέχθηκε πάντως ότι το ποσό μπορεί να χαρακτηριστεί ως “ψίχουλα” ωστόσο τόνισε ότι έχει εκπονηθεί μελέτη για το ζήτημα της αντιπυρικής προστασίας.

Σημείωσε, δε, ότι υπάρχει επικοινωνία και συνεννόηση για το θέμα με το Δασαρχείο και Πυροσβεστική, προκειμένου να υποδειχθούν τα σημεία που πρέπει να προσεχθούν.

Ο δήμαρχος Γ. Μαλανδράκης ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί με αυτούς τους πόρους να καλυφθούν οι ανάγκες όλου του Δήμου και πως δίνεται προτεραιότητα στα σημεία που έχει υποδείξει η Πυροσβεστική

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα