Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κοινή δήλωση των Μανώλη Συντυχάκη, Γιάννη Ζαχαριουδάκη και Μανώλη Καρκαβάτσου για την τραγωδία στον Γεροπόταμο

Τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων που χάθηκαν τόσο άδικα στα νερά του Γεροποτάμου στον Δήμο Φαιστού εκφράζουν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης και βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης και οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους Φαιστού και Αρχανών – Αστερουσίων, Γιάννης Ζαχαριουδάκης και Μανώλης Καρκαβάτσος.

Όπως αναφέρουν στην κοινή δήλωσή τους «το τραγικό αυτό συμβάν με θύματα τέσσερις ανθρώπινες ζωές, που χάθηκαν ένα – δύο χιλιόμετρα από την πόλη των Μοιρών, αναδεικνύει για μια ακόμα φορά την έλλειψη υποδομών και κυβερνητικού σχεδιασμού για την προστασία από τα φυσικά φαινόμενα, αναδεικνύει την περιφρονητική στάση απέναντι στην ανθρώπινη ζωή, η οποία χαρακτηρίζει το καπιταλιστικό σύστημα και όσους το υπηρετούν, καταδεικνύει τελικά για ποια πολιτική προστασία μιλάνε Κυβέρνηση και Περιφερειακή – Τοπική Διοίκηση, όταν κάνουν ανέξοδους σχεδιασμούς επί χάρτου για να ξεγελάσουν τον λαό.
Όταν από τη Μητρόπολη μέχρι τις Μοίρες υπάρχουν 5 – 6 τέτοιοι δρόμοι, που διασχίζουν ποτάμια χωρίς σήμανση, χωρίς τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα, άλλες υποδομές, όπως γέφυρες, ποιος διασφαλίζει ότι θα αποφευχθεί παρόμοιο περιστατικό στο μέλλον; Ποιος εγγυάται την ασφάλεια του κόσμου που χρησιμοποιεί το οδικό δίκτυο Ηρακλείου – Μοιρών και διατρέχει κίνδυνο από τις κατολισθήσεις και το κατεστραμμένο οδόστρωμα;
Είναι ανάλγητο να επιρρίπτεται η ευθύνη στα μεμονωμένα άτομα που δήθεν με δική τους επιλογή χρησιμοποιούν τους αγροτικούς δρόμους ή στην ένταση των καιρικών φαινομένων. Η απώλεια των τεσσάρων ανθρώπων είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος, που οδηγεί εν έτει 2019 με μια ισχυρή βροχή να χάνονται ζωές. Ένα έγκλημα που έχει ως βασικό υπεύθυνο την πολιτική, που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, σήμερα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση. Είναι η πολιτική της μη επιλεξιμότητας από την ΕΕ έργων για υποδομές ζωτικές για την πολιτική προστασία, επειδή δεν είναι έργα που αποφέρουν κερδοφορία. Αυτό, όμως, είναι το κριτήριο της ανάπτυξης που επιτάσσει το κεφάλαιο, που υπηρετεί το κράτος σε όλη του την κλίμακα, όλες αυτές οι πολιτικές δυνάμεις.
Επιβάλλεται να αναζητηθούν οι πολιτικές και όποιες άλλες ευθύνες για το τραγικό γεγονός. Επιβάλλεται τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους, απαιτώντας να ληφθούν τώρα μέτρα συνολικά για την αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιπυρική προστασία για να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς. Να συγκεντρώσουν δυνάμεις για ένα δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο του την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα