Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αργεί ακόμα το άνοιγμα του Β.Ο.Α.Κ.

Ελπίδες ότι θα μπορεί να ανοίξει ο Β.Ο.Α.Κ. στο ύψος του Σταλού, ίσως και στα δύο ρέματα, μέσα στο επόμενο 10ήμερο άφησαν οι μελετητές που έχουν αναλάβει το συγκεκριμένο έργο. Αντίθετα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στην οδό Μαλινδρέτου όπου, όπως έδειξαν οι γεωτρήσεις, η ολίσθηση είναι πολύ μεγάλη και απαιτείται σοβαρό τεχνικό έργο.

malindretou
Η κατάσταση στην οδό Μαλινδρέτου είναι κάτι παραπάνω από σοβαρή έδειξαν οι ερευνητικές γεωτρήσεις

Από τους μηχανικούς που έχουν αναλάβει και τη μελέτη ανακατασκευής του Β.Ο.Α.Κ., ο κ. Παναγής Τονιόλος τόνισε σε χθεσινή σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ότι έχουν στα χέρια τους τις μετρήσεις από τις ερευνητικές γεωτρήσεις.

Οπως επισημάνθηκε, σε ό,τι αφορά τον Β.Ο.Α.Κ. στο ύψος του Σταλού:

• Η κλίση που δόθηκε στα πρανή κατά την κατασκευή του έργου είναι πολύ μεγάλη.

• Πλέον εκτός από το νότιο τμήμα υπάρχει σοβαρό θέμα και στο βόρειο τμήμα των πρανών.

• Μπορεί για την τουριστική περίοδο να δοθεί προσωρινή λύση μέσα σε ένα δεκαήμερο με έργα στήριξης των πρανών ώστε να περιοριστούν οι καταπτώσεις.

• Η οριστική λύση απαιτεί μεγάλο τεχνικό έργο το οποίο θα πρέπει να προγραμματιστεί.

«Με πήρε ένας πατέρας και μου είπε ότι δεν μπορεί να πάει το παιδί του στο σχολείο επειδή είναι κλειστός ο Β.Ο.Α.Κ. Τι θα έλεγε αν τον ανοίγαμε και έπεφτε πάνω στη δεύτερη κατολίσθηση προχθές και είχαμε χειρότερα;» ήταν το σχόλιο του περιφερειάρχη κ. Στ. Αρναουτάκη, όταν άκουσε τους μελετητές.

Οι μελετητές αναφέρθηκαν επίσης και στα αποτελέσματα των ερευνητικών γεωτρήσεων στην οδό Μαλινδρέτου και στον λόφο που βρίσκεται δίπλα της.

«Το έδαφος έχει ολίσθηση 10 και 20 μέτρα. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή» είπαν οι μηχανικοί υπογραμμίζοντας ότι θα απαιτηθεί «πολύ μεγάλο έργο προκειμένου να στηριχθεί ο λόφος».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. Το επί έτη παραμελημένο γενικό οδικό δίκτυο ειδικά του νομού μας έδειξε ότι δεν αντέχει άλλο. Τα τελευταία χρόνια όλη η βαρύτητα βελτίωσης και συντήρησης των οδικών δικτύων της Κρήτης επικεντρωνόταν στα δίκτυα των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου και δευτερευόντως στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνης. Οι έντονες καιρικές συνθήκες των δύο τελευταίων μηνών ήταν το κερασάκι στην τούρτα για την ανάδειξη όλων αυτών των θεμάτων που συχνά πυκνά δημοσιεύονται στις φιλόξενες σελίδες της πιο έγκριτης εφημερίδας του τόπου μας. Αν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη τους από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, αν υπάρχουν αυτές, θα είχαμε γλυτώσει τις περισσότερες από αυτές τις καταστροφές ή τουλάχιστον με τις λιγότερες συνέπειες και ας μαντέψω, με λιγότερα χρήματα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα