Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός της Περιφέρειας Κρήτης για τα καιρικά φαινομένα

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι από χθες το απόγευμα ο μηχανισμός της Περιφέρειας Κρήτης για την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Στο Νομό Χανίων παρουσιάζονται προβλήματα  στο επαρχιακό οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων. 

Η Περιφέρεια Κρήτης, όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης, σε συνεργασία με τους Δήμους του νησιού, τα Σώματα Ασφαλείας (Πυροσβεστική, Αστυνομία) αλλά και τις εθελοντικές οργανώσεις, παρεμβαίνουν όπου απαιτείται σε όλο το νησί με μηχανήματα εκχιονισμού, αλατιέρες, ώστε να κρατηθεί ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο γεγονός που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα.
Όπως αναφέρει ο κ. Λεονταράκης και με την συνδρομή των ιδιωτών-εργολάβων για εκχιονισμούς που έχει μισθώσει η Περιφέρεια, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας με τα τέσσερα τμήματα στις Περιφερειακές Ενότητες έχει καταφέρει να κρατά μέχρι στιγμής ανοιχτό το οδικό δίκτυο στο νησί.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης παράλληλα αναφέρει ότι, αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού δυο εργαζομένων στην ορεινή περιοχή Αφέντη Χριστού στο Οροπέδιο Λασιθίου όπου η Περιφέρεια Κρήτης διέθεσε ένα όχημα-πλατφόρμα που μετέφερε ερπυστριοφόρο της Πυροσβεστικής-ΕΜΑΚ το οποίο και επιχειρεί αυτή την ώρα για τον απεγκλωβισμό των εργαζομένων από τα χιόνια.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις αργά την νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο Πέμπτη καθώς στο ορεινό δίκτυο ενδέχεται να δημιουργηθεί παγετός.
Η Διευθύντρια Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης Καίτη Ιερωνυμάκη από την πλευρά της αναφέρει, ότι, τη νύχτα που μας πέρασε (από τις 23:30 έως 02:00) οπότε τα καιρικά φαινόμενα ήταν πιο έντονα, αλατιέρες της Περιφέρειας επιχείρησαν (έριξαν αλάτι) στον εθνικό δρόμο από Γιόφυρο μέχρι Λινοπεράματα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα