Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

“Αιμοδότης” συνείδησης ο Σύλλογος “Αγιος Ιωάννης”

19 εθελοντικές αιμοδοσίες, 700 φιαλίδια αίματος, ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία για τον εθελοντισμό και την αιμοδοσία μετρά για το 2017 ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων “Άγιος Ιωάννης”, που χθες πραγματοποίησε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στα γραφεία του στην οδό Δραγούμη 2 και Ηρώων Πολυτεχνείου.

Κάνοντας έναν απολογισμό της διετίας που πέρασε η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων “Άγιος Ιωάννης”Δέσποινα Ροδουδάκη, αναφέρθηκε στις δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης που ο Σύλλογος υλοποίησε την περασμένη χρονιά μεταξύ των οποίων: ομιλίες, έκδοση του παραμυθιού “Γαλάζια πεταλούδα” για τον εθελοντισμό και την αιμοδοσία, επισκέψεις & εθελοντικές αιμοδοσίες σε σχολεία (Λενταριανά, Χρυσοπηγή, Εσπερινό ΕΠΑΛ, ΤΕΙ, Πολυτεχνείο κ.α) αλλά και συνεργασίες με μεγάλες εταιρίες, συμμετοχή στη 16η λαμπαδηδρομία.

Παράλληλα ο Σύλλογος προχωρά και σε ενημερωτικές δράσεις για τη δωρεά μυελού των οστών,για τη δωρεά οργάνων, για τα βλαστοκύτταρα και τη συνεργασία με την δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ). Μάλιστα, όπως ανέφερε η κα Ροδουσάκη, πέρυσι ο Σύλλογος απέστειλε 92 δείγματα στην δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων, που βρίσκεται στο Ηράκλειο. Όσον αφορά την δωρεά οργάνων, μια ακόμη ενημερωτική δράση έχει προγραμματιστεί για τις 22 Νοεμβρίου στο ΕΠΑΛ Πλατανιά.

Για την επόμενη διετία, ο στόχος παραμένει η διάδοση του μηνύματος του εθελοντισμού ενώ ήδη έχουν προγραμματιστεί εθελοντικές αιμοδοσίες σε όλο το Ν. Χανίων, στο Αστυνομικό μέγαρο, στο ΤΕΙ, στην περιοχή των Σφακίων κ.α

Μετά τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, τον οικονομικό προϋπολογισμό 2019, την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής, ακολούθησαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ, εξελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπων ΠΟΣΕΑ. Τα αποτελέσματα των εκλογών θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα