Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνεργασία ΜΑΙΧ με “American University of Madaba”

Στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης INTERNSHIP IN FOOD SERVICES, που αφορά την εφαρμογή τεχνικών και μεθόδων στις υπηρεσίες τροφίμων, σε διάφορες υπηρεσίες εστίασης, εστιατόρια, ξενοδοχεία, παρασκευή catering, φοιτήτριες από το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Madaba στην Ιορδανία συμμετείχαν σε διάφορες προγραμματισμένες δραστηριότητες, μαζί με επισκέψεις σε τοπικές επιχειρήσεις στον τομέα της εστίασης. Η συνεργασία των 18 ημερών που διεξήχθη στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων από τις 02-21/09/2018, συμπεριλάμβανε μη παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας και εκπαίδευσης με βάση την παρατήρηση τη διαδραστική μάθηση και την επίλυση προβλημάτων.
Οι φοιτήτριες εκπαιδεύτηκαν πανω στην ασφάλεια των τροφίμων και την προετοιμασία τους από τον σεφ του ΜΑΙΧ κ. Γιάννη Αποστολάκη, μαζί με την σου-σεφ κα. Γιώτα Τσουνάπη, με την οποία μαγείρεψαν κρητικά εδέσματα και αρτοσκευάσματα. Πιο λεπτομερώς έμαθαν την σωστή διαχείριση των ψαριών και των κρεάτων, γνώρισαν διάφορους τρόπους παρασκευής κρέατος, όπως π.χ. το κάπνισμα, το ψήσιμο στη σχάρα, στην κατσαρόλα, στο κενό αέρος καθώς και τον τρόπο φιλεταρίσματος κρεάτων και ψαριών. Εισήχθησαν στις έννοιες των τοπικών προϊόντων, την χρήση βοτάνων και αρωματικών φυτών σε παρασκευάσματα διατροφής, την Κρητική και Μεσογειακή διατροφή και την διατήρηση τροφίμων.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους ξεναγήθηκαν στην πόλη των Χανίων και συμμετείχαν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης όπως στην Γιορτή Σαρδέλας στη Νέα Xώρα, επισκέφθηκαν την ιχθυόσκαλα στη Σούδα, την εταιρεία ζαχαροπλαστικής ΣΠΙΤΙΚΟ, την εταιρεία ABEA που είναι η παλαιότερη επιχείρηση ελαιολάδου στην Ελλάδα, το μαγαζί ΔΙΟΝΥΣΟΣ όπου γνώρισαν τοπικά προϊόντα εμπορίου και την λαϊκή αγορά του Σαββάτου.
Επίσης, παρακολούθησαν την ανάλυση ελαιολάδου στο εργαστήριο της Αναλυτικής Χημείας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του ΜΑΙΧ και συμμετείχαν σε εργαστήριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου στο MAIΧ.
Σκοπός του προγράμματος ήταν να εξοικειωθούν με τις διάφορες πτυχές της εργασίας σε μια κουζίνα μαζικής εστίασης που τροφοδοτεί σε καθημερινή βάση περίπου 150 άτομα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα