Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αγροτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Εφορία Χανίων

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων με ανακοίνωση της καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 29 Ιουνίου στις 11πμ στην Εφορία Χανίων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: « Η μάχη που δίνουμε όλα αυτά τα χρόνια, με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία, θα συνεχιστεί και θα ενταθεί.
Στο στόχαστρο του αγώνα μας βρίσκεται η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που, με τα μέτρα των μνημονίων και της νέας ΚΑΠ, επιχειρεί να συγκεντρώσει, ακόμα πιο γρήγορα, τη γη και την παραγωγή στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών, πετώντας στον Καιάδα του ξεκληρίσματος, της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης κι άλλες πολλές χιλιάδες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
Αυτή η πολιτική, με τους βαρείς φόρους και τα φαρμακερά ασφάλιστρα στον ΟΓΑ, με την μεγάλη ακρίβεια στα αγροτοκτηνοτροφικά μέσα και εφόδια, με τον ΕΝΦΙΑ και τα άλλα χαράτσια, ληστεύει το λιγοστό εισόδημά μας που εξασφαλίζουμε με πολύ κόπο και μεγάλες θυσίες. Κι είναι λιγοστό το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών, επειδή οι τιμές παραγωγού που διαμορφώνει η «ελεύθερη» αγορά στο σύνολο, σχεδόν, των προϊόντων είναι πολύ χαμηλές, το κόστος παραγωγής πολύ υψηλό, οι επιδοτήσεις – ενισχύσεις περικόπτονται δραστικά, ενώ  οι ζημιές από την κακοκαιρία στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και στο κεφάλαιο δεν αποζημιώνονται στο σύνολό τους από τον ΕΛΓΑ, τον οποίο χρυσοπληρώνουμε.
Αντίθετα, αυτή η πολιτική, όχι μόνο δεν αγγίζει, αλλά ωφελεί πολύ τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας. Τους εμποροβιομηχάνους και τα μονοπώλια που αγοράζουν κοψοχρονιά τα προϊόντα μας και τα πουλούν πανάκριβα, κερδοσκοπώντας σε βάρος και των παραγωγών και των καταναλωτών. Τις τράπεζες που μας «στραγγαλίζουν» με τα επιτόκια και τα πανωτόκια. Τους μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα που αδημονούν να φύγουν από τη μέση οι μικρομεσαίοι αγρότες, για να ορμήσουν, σαν τις ύαινες, στη γη και στο βιός τους.
Οι φτωχοί αγρότες στα χωριά έχουμε τα ίδια προβλήματα, ζούμε τα ίδια βάσανα με τους φτωχούς των αστικών κέντρων. Τους άνεργους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Τους εργατοϋπάλληλους με τα φτηνά μεροκάματα και τους χαμηλούς μισθούς που, μάλιστα, πολλές φορές, δεν πληρώνονται από τους εργοδότες. Τους μικρούς μαγαζάτορες, επαγγελματίες, βιοτέχνες κι εμπόρους που είναι καταχρεωμένοι στην εφορία, στην τράπεζα, στα ασφαλιστικά  ταμεία και ζουν με την αγωνία του λουκέτου και των πλειστηριασμών. Κι εμείς, όπως όλοι αυτοί, δεχόμαστε άγρια επίθεση από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μαζί τους και ενωνόμαστε στον κοινό αγώνα ενάντια στον κοινό αντίπαλο.

Η μάχη συνεχίζεται! Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί!».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα