Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το «ANDROMEDA»

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναμένεται να καταπλεύσει, αύριο, τις πρωϊνές ώρες, το φορτηγό πλοίο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ», που μεταφέρει τα 29 εμπορευματοκιβώτια με 410 τόνους εκρηκτικών υλών, τα οποία είχαν κατασχεθεί από το φορτηγό πλοίο «ANDROMEDA» και βρίσκονταν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, το φορτίο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναμένεται να οδηγηθεί στη συνέχεια σε κάποια αποθήκη του στρατού.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, το «ANDROMEDA» που έχει κατασχεθεί θα μετέφερε τα εκρηκτικά στη Λιβύη κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας.

Οι οκτώ ναυτικοί του πλοίου έχουν κριθεί από τη δικαιοσύνη προσωρινά κρατούμενοι, ενώ στο Λιμεναρχείο Πειραιά παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα ο αρχιπλοίαρχος και διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρείας του πλοίου «ANDROMEDA», προκειμένου να απολογηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πειραιά.

Εντωμεταξύ όπως μετέδωσε το δίκτυο Alwasat, ο Λιβυκός στρατός κατηγόρησε ευθέως χθες την Τουρκία ότι χρηματοδοτεί τρομοκρατικές οργανώσεις. O ταξίαρχος Αχμεντ Μισμάρι είπε ότι το φορτίο είχε αποδέκτη την αδελφότητα των Μουσουλμάνων και άλλα παρακλάδια της Αλ Κάιντα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα