Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κινητικότητα για το “Μαρκοπούλου”

» Στο “τραπέζι” και η μεταφορά της 5ης Ταξιαρχίας από τα Χανιά στο Ρέθυμνο Δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα η πιθανή λειτουργία Κέντρου Υποδοχής Νεοσυλλέκτων στο στρατόπεδο “Μαρκοπούλου” σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Mετά το χθεσινό δημοσίευμα των “Χ.Ν.” υπήρξε άτυπη αντίδραση από πηγές του Υπουργείου σύμφωνα με τις οποίες η λειτουργία στο στρατόπεδο “Μαρκοπούλου” Κέντρου Υποδοχής Νεοσυλλέκτων δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και κάτι τέτοιο δεν θα εμποδίσει τη διαδικασία της παραχώρησης, αν τελικά Υπουργείο και Δήμος Χανίων συμφωνήσουν στην ανταλλαγή του στρατοπέδου με έκταση του Δήμου στο Ακρωτήρι.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη συνάντηση της “Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου” σήμερα αλλά πιθανόν και στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων. Πάντως από μεριάς του Δήμου η αντίδραση είναι ότι το θέμα το παρακολουθεί προσωπικά ο ίδιος ο δήμαρχος Χανίων και είναι αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης.

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Την ίδια στιγμή στο γειτονικό Ρέθυμνο συζητιέται έντονα -σχετικό δημοσίευμα έκανε η “Κρητική Επιθεώρηση”- η πρόθεση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης να κλείσει το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων που λειτουργεί εδώ και δεκαετίες στο γειτονικό νομό. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ρεθυμνιώτικη εφημερίδας ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης με καταγωγή από το Ρέθυμνο μελετάει με τους επιτελείς του διάφορα σχέδια. Ανάμεσα τους της μεταφορά της διοίκησης της 5ης Ταξιαρχίας από τα Χανιά στο Ρέθυμνο κάτι για το οποίο πάντως δεν υπάρχουν τελικές αποφάσεις. Γ.ΚΩΝ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα