Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χρηματοδότηση 300 χιλιάδων ευρώ για το Αγροτικό Ιατρείο Παλαιόχωρας

Χρηματοδότηση, με το ποσό των 300.000,00€, της οριστικής μελέτης για την πλήρη ανακαίνιση και αναβάθμιση του Αγροτικού Ιατρείου (Πολιουδοβάρδειο) στην Παλαιόχωρα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και η Υποδιοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ) Ελένη Γιακουμάκη κατά την διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησαν στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Καντάνου – Σελίνου «τον Αναπληρωτή Υπουργό κύριο Παύλο Πολάκη και την υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κυρία Ελένη Γιακουμάκη υποδέχθηκαν στην Παλαιόχωρα ο Δήμαρχος Αντώνης Περράκης μαζί με την Δημοτική Αρχή.
Αρχικά επισκέφθηκαν τους χώρους του ιατρείου και στην συνέχεια προέβησαν στις σχετικές ανακοινώσεις, στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου στην Παλαιόχωρα.
Η κυρία Γιακουμάκη αφού εξήρε τις τεράστιες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την υλοποίηση του ανωτέρου έργου, αναφέρθηκε στην εξαιρετική μελέτη που κατέθεσε ο Δήμος και στην πλέον άμεση χρηματοδότηση και ένταξη του Έργου στο αποθεματικό του Υπουργείου Υγείας.
Η Μελέτη περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση του ιατρείου στο ισόγειο του κτιρίου καθώς και την κατασκευή δύο διαμερισμάτων στον πρώτο όροφο του κτιρίου για την στέγαση των αγροτικών ιατρών.
Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί και η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ).
Η κυρία Γιακουμάκη αναφέρθηκε επίσης στην υλοποίηση ενός πάγιου αιτήματος του Δήμου μας, για την κάλυψη μιας μόνιμης θέσης πληρώματος ασθενοφόρου. Συνολικά το Κέντρο Υγείας Καντάνου θα έχει 6 οδηγούς δηλαδή πλήρη 24ωρη κάλυψη.
Μετά τις ανακοινώσεις επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Καντάνου και εκεί συνομίλησαν με την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κυρία Σοφία Ντινίδου»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα