Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ξεκινούν οι εργασίες για κατασκευή δικτύων ακαθάρτων σε όλες τις δημοτικές ενότητες Χανίων


Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και δημοπρατείται στις 27 Απριλίου το έργο «Κατασκευή Δευτερευόντων Δικτύων Ακαθάρτων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες». Όπως γνωστοποίησε η ΔΕΥΑΧ  «δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η προκήρυξη του έργου και προχωρούν οι διαδικασίες δημοπράτησής του στις 25 Απριλίου 2017, με συνολικό προϋπολογισμό 2.790.000,00 € (με ΦΠΑ) και χρηματοδότηση του έργου από ιδίους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή τμημάτων του δικτύου ακαθάρτων στις Δημοτικές Ενότητες Νέας Κυδωνίας, Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου και Θερίσου και οι εργασίες ολοκλήρωσής του θα διαρκέσουν 24 μήνες.

Ειδικότερα θα κατασκευαστούν δίκτυα ακαθάρτων στις περιοχές του Γαλατά, Σταλού, Δαράτσου και Αγίας Μαρίνας της Δ.Ε. της Νέας Κυδωνίας, στις περιοχές Καλαθά, Αγίου Ονουφρίου και Κορακιών της Δ.Ε. Ακρωτηρίου, στις περιοχές Περβολίων, Βαρυπέτρου, Λυγιδέ, Αγυιάς, Κυρτωμάδου, Πύργου και Μυλωνιανών της Δ.Ε. Θερίσου και της περιοχής Μεσοχωρίου της Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα έχει κατασκευαστεί το 95 % του δικτύου αποχέτευσης των Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας και Ελ. Βενιζέλου και του κεντρικού τμήματος της Δ.Ε. Θερίσου.

Το μεγαλύτερο μέρος των αγωγών που θα κατασκευαστούν, προβλέπεται να τοποθετηθούν κάτω από υφιστάμενους δημοτικούς δρόμους. Τα δίκτυα θα είναι από σωλήνα P.E. δομημένου τοιχώματος SN8 διαμέτρου Φ200, συνολικού μήκους 14 περίπου χιλιομέτρων.

Στις εργασίες περιλαμβάνονται τα απαραίτητα κεντρικά φρεάτια επίσκεψης, τα οποία θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τα σχέδια μελέτης, από σκυρόδεμα εσωτερικών διαστάσεων 0,80×1,20.

Επίσης θα κατασκευαστούν και οι παροχετεύσεις που περιλαμβάνουν αγωγό Φ160 και το φρεάτιο από πολυαιθυλένιο (ή σκυρόδεμα μετά από εντολή της Υπηρεσίας).

2) Για τη Δ.Ε. Ακρωτηρίου ολοκληρώνεται σύντομα η «Μελέτη Αποχέτευσης Ακαθάρτων Ακρωτηρίου», η οποία αφορά την αποχέτευση του υπολειπόμενου τμήματος του Ακρωτηρίου και πιο συγκεκριμένα τις περιοχές Σταυρός, Καμπάνι, Καθιανά, Παζινός, Στέρνες, Χορδάκι.

Το αντίστοιχο έργο αναμένεται να είναι συνολικού προϋπολογισμού περίπου 20.000.000 ευρώ για το οποίο η ΔΕΥΑΧ θα αναζητήσει χρηματοδότηση.»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα