Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΑ “ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΕΙΑ”

Αναστάτωση στις τάξεις των οπαδών του Παναθηναϊκού προκλήθηκε μετά τις αποκαλύψεις για τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Τετάρτη στα “Βαρδινογιάννεια”, με την προσαγωγή 4 φιλάθλων της ομάδας αλλά και με το επεισόδιο που είχε ο πρώην πρόεδρος των “πρασίνων”, Γιώργος Βαρδινογιάννης, μαζί τους.
Σε κείμενο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα των συνδέσμων της Κρήτης (kriti13.gr), επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν προχθές τόσο στα “Χανιώτικα νέα” όσο και στα αθηναϊκά ηλεκτρονικά μέσα.
Στο συγκεκριμένο κείμενο, οι φίλαθλοι επισημαίνουν ότι πήγαν στα “Βαρδινογιάννεια” για «μια απλή διαμαρτυρία καθώς και για να δείξουμε το τι θέλει ο κόσμος του Παναθηναϊκού προς τους Βαρδινογιάννηδες μιας και δεν έχουμε την ευκαιρία να εκφραστούμε με κάποιον άλλον τρόπο ή να μας ακούσουν».
Όπως επισημαίνεται στο κείμενο και επιβεβαιώνεται από σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε στο ίντερνετ, όταν αναρτήθηκε το πανό 20 μέτρων, στο οποίο αναγραφόταν “Τζίγγερ πούλα την ΠΑΕ”, ένας αστυνομικός διέσχισε τρέχοντας το γήπεδο και έσκισε το πανό. «Τον ρωτήσαμε γιατί το έκανε αυτό και απάντησε “γιατί έτσι μου αρέσει”, ενώ όταν ζητήσαμε πίσω το πανό που πήρε, αρνήθηκε να μας το δώσει», τονίζουν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού.
Μετά τη στιγμιαία ένταση που δημιουργήθηκε, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, ενημέρωσε τους περίπου 70 φιλάθλους ότι ο Γιώργος Βαρδινογιάννης θέλει να μιλήσει με τρεις εκπροσώπους τους.
«Τρία παιδιά από εμάς πήγαν προς τη μεριά της εξέδρας όπου περίμενε ο Βαρδινογιάννης συνοδευόμενος από καμιά 20αριά άτομα, ενώ προς εκείνη τη μεριά υπήρχαν πάνω από 70 – 80 αστυνομικοί τριγύρω», περιγράφουν οι φίλαθλοι στο κείμενό τους. «Στην αρχή πήγαν να τους βάλουν πίσω από κάτι αμάξια αλλά κατόπιν τους πήγαν μπροστά του, όταν είπε να τους φέρουν εκεί. Μόλις πλησίασαν για να συζητήσουν, το πρώτο που είπε ήταν “ποιοι είστε ρε; Τι ήρθατε να κάνετε εδώ;”. Και ταυτόχρονα προσπάθησε να χτυπήσει με το γόνατο στα γεννητικά όργανα αυτόν που ήταν πιο κοντά του».
Στη συνέχεια οι φίλαθλοι καταγγέλλουν ότι κάποιοι από αυτούς που ήταν τριγύρω από τον κ. Βαρδινογιάννη «άρχισαν να χτυπάνε και τους υπόλοιπους», ενώ ο πρώην πρόεδρος των “πρασίνων” «φώναξε συλλάβετέ τους και οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν άμεσα, ενώ κάποιος (όχι αστυνομικός) χτύπησε ένα από τα παιδιά στο λαρύγγι την ώρα που τα χέρια του ήταν ήδη πισθάγκωνα με χειροπέδες».
«Οι υπόλοιποι τρέξαμε για να γλιτώσουμε τη σύλληψη» προσθέτουν, «ενώ ένα άτομο ακόμα, το συλλάβανε απέξω από το χώρο αυτόν και στη κατοχή του βρήκαν 2 καπνογόνα και όλους μαζί τους οδήγησαν στο τμήμα».
Στο κείμενο τονίζεται ότι στη διάρκεια της παραμονής τους στο τμήμα, η συμπεριφορά των αστυνομικών ήταν “πολύ καλή” και όπως αναφέρουν, ο επικεφαλής τους ενημέρωσε πως “δεν είναι κρατούμενοι”, λέγοντάς τους ότι βρίσκονται εκεί “για τη δική τους ασφάλεια”.
Στο κείμενο και στους κύκλους των οπαδών του τριφυλλιού σε όλη την Ελλάδα, εκφράζονται έντονα παράπονα για το συγκεκριμένο γεγονός και την αντιμετώπιση που είχαν οι φίλαθλοι της ομάδας, κάνοντας λόγο για καταπάτηση του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου. «Δείξαμε πως δε φοβόμαστε να μιλήσουμε, να αντιδράσουμε, να πούμε αυτά που πιστεύουμε παρ ‘όλες τις συνέπειες και τις απειλές» επισημαίνουν, προσθέτοντας ότι «δεν είμαστε υπάλληλοι τους όπως δεν είμαστε κανενός είτε αυτός λέγεται Βγενόπουλος, είτε Πατέρας είτε όπως αλλιώς απλά αναφέρουμε αυτούς γιατί πολλοί θα τρέξουν να βρουν διάφορους δάκτυλους».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα