Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βίντεο δείχνει την Νο 1 καταζητούμενη στην Ευρώπη,Μπουμεντιάν να φτάνει στην Κωνσταντινούπολη

Ένα νέο βίντεο κλειστού κυκλώματος δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει την 26χρονη Χαγιάτ Μπουμεντιάν να φτάνει στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στις 2 Ιανουαρίου. Η ίδια φέρεται να βρίσκεται πλέον να βρίσκεται στη Συρία και αναζητείται ως μέλος του «πυρήνα Κουασί» που βρίσκεται πίσω από το τριήμερο τρόμου στο Παρίσι, αναφέρει το in.gr.

Ο τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε πεί ότι η Μπουμεντιάν πέρασε σε συριακό έδαφος στις 8 Ιανουαρίου. Έφτασε στην Κωνσταντινούπολη από τη Μαδρίτη στις 2 Ιανουαρίου.

H φωτογραφία της είχε δοθεί στη δημοσιότητα από την γαλλική εισαγελία το μεσημέρι της Παρασκευής, μαζί με εκείνη του Αμεντί Κουλιμπαλί. 

Ο Κουλιμπαλί είναι ο ένοπλος στο εβραϊκό σούπερμαρκετ που σκοτώθηκε στην επέμβαση της αστυνομίας, και η Μπουμεντιάν η σύντροφός του. 

Οι φωτογραφίες τους είχαν αρχικά δοθεί στη δημοσιότητα σχετικά με την δολοφονία της αστυνομικού στη Μονρούζ την Πέμπτη.

Τελικά, έχει προκύψει ότι ο Κουλιμπαλί -ο οποίος δήλωσε μέλος της τζιχαντιστικής ISIS και θεωρείται ότι συνεργαζόταν με τους αδελφούς Κουασί, που έκανε την επίθεση στο Hebdo- σχετίζεται και με τρίτο περιστατικό εκείνες τις ημέρες. Το όπλο του είχε χρησιμοποιηθεί σε επίθεση σε πεζό την Τετάρτη σε νότιο προάστιο του Παρισιού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα