Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ερευνες για την τρομοκρατική επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ

Ένοπλη επίθεση κατά της πρεσβείας του Ισραήλ στο Ψυχικό, έγινε από αγνώστους λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροβολισμοί ήταν από καλάσνικοφ και οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει από το σημείο κάλυκες, ενώ ο χώρος γύρω από την πρεσβεία παραμένει αποκλεισμένος. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες πέρασαν με μία, ή δύο μοτοσικλέτες, από τον πάραδρομο της Κηφισίας, γάζωσαν το κτίριο της πρεσβείας με καλάσνικοφ, απομακρύνθηκαν με ταχύτητα και εξαφανίστηκαν. Δεν έχει διευκρινιστεί αν έχουν χρησιμοποιήσει ένα ή δύο όπλα. Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια επίθεση με καλάσνικοφ είχε γίνει στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη τον Δεκέμβριο του 2013. Γίνεται έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ από την περιοχή της επίθεσης συλλέγονται στοιχεία από κλιμάκια της εγκληματικής υπηρεσίας.

Καταδικάζει το χτύπημα η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση, με ανακοίνωση της Σοφίας Βούλτεψη, καταδικάζει το τρομοκρατικό χτύπημα στην πρεσβεία του Ισραήλ.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι κάθε τρομοκρατικό χτύπημα χτυπά κατάστηθα τη Δημοκρατία, χτυπά κατάστηθα την ίδια τη χώρα.
«Η καταδίκη της τρομοκρατίας αποτελεί αυτονόητη πράξη υπεράσπισης του δημοκρατικού πολιτεύματος, αυτονόητη πράξη υπεράσπισης της πατρίδας μας» ανέφερε η κ. Βούλτεψη, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση δίνει με αποφασιστικότητα και αυτή τη μάχη έως ότου σιγήσουν τα όπλα του τρόμου».

Καταδίκη ΣΥΡΙΖΑ

Την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι τέτοιες πράξεις βρίσκουν απέναντί τους τον ελληνικό λαό. «Ο δίκαιος αγώνας των Παλαιστινίων δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από τέτοιες απαράδεκτες πράξεις, που βρίσκουν απέναντί τους τον ελληνικό λαό» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Σε επίθεση κατά της οικίας του Γερμανού πρεσβευτή είχαν χρησιμοποιηθεί τα καλάσνικοφ 

Στην επίθεση κατά της οικίας του Γερμανού πρεσβευτή, που είχε σημειωθεί πέρυσι στις 30 Δεκεμβρίου, είχαν χρησιμοποιηθεί τα δύο καλάσνικοφ, που χρησιμοποιήθηκαν τα ξημερώματα από αγνώστους στην επίθεση κατά της Πρεσβείας του Ισραήλ.

Όπως προέκυψε από την εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, οι 54 κάλυκες που περισυλλέχθηκαν το πρωί έξω από την Πρεσβεία, βλήθηκαν από τα ίδια καλάσνικοφ, που είχαν «γαζώσει» την οικία του Γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι. Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τότε περίπου 60 κάλυκες κυρίως στον προαύλιο χώρο της οικίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα