Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δεύτερη ευκαιρία στη γνώση

Πατέρες, μητέρες, εργαζόμενοι, είναι οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πλατανιά που λειτουργεί στις Βουκολιές και χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός. Ενα σχολείο που λειτουργεί για τρίτη συνεχή χρονιά με 35 μαθητές από την περιοχή, πολλοί εκ των οποίων ήρθαν για το απολυτήριο και άλλοι για τη γνώση.

«Χρειαζόμουν το απολυτήριο της Γ’ Γυμνασίου για τη δουλειά καθώς δουλεύω σε ασφαλιστική εταιρεία. Οταν έπρεπε να τελειώσω το Γυμνάσιο, πήγα τότε σε τεχνική σχολή και έτσι δεν το τελείωσα», μας λέει ο 44χρονος Θοδωρής Τσορτανίδης, ένας από τους μαθητές του σχολείου, για τον οποίο οι συμμαθητές του μας λένε ότι είναι από τους πιο επιμελείς. Για τον Θοδωρή όλα τα μαθήματα είναι πολύ ενδιαφέροντα, ιδιαίτερα η γλώσσα – ορθογραφία, ενώ δεν μπορεί να πει ότι του αρέσουν τα αγγλικά. Οσο για τους δικούς του, όταν έμαθαν ότι θα πάει στο σχολείο… «στην αρχή γέλασαν, αλλά μετά κατάλαβαν ότι το είχα πάρει πολύ σοβαρά», καταλήγει.
Μία άλλη μαθήτρια είναι η 44χρονη Δήμητρα Πολάκη. «Αποφάσισα να έρθω στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας γιατί, όταν ήμουν μικρή, δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω το Γυμνάσιο. Πολλοί οι λόγοι, μεγάλη οικογένεια, πολλά προβλήματα. Δόξα τω Θεώ τα καταφέρνω με τα μαθήματα», αναφέρει. Τα παιδιά της δεν πίστευαν ότι η μητέρα τους θα ξαναπάει Γυμνάσιο. Μόλις την είδαν όμως αποφασισμένη τη βοηθάνε και στα μαθήματα. Μόλις ολοκληρώσει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας η κα Πολάκη θέλει να προχωρήσει και στο ΕΠΑ.Λ. Τα παιδιά δηλώνουν πολύ ενθουσιασμένα από τη στήριξη και τη βοήθεια των καθηγητών τους.
Στον Αγιασμό παραβρέθηκε ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καλαϊτζάκης, όπως επίσης ο διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας κ. Δημήτρης Μπούρδας. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Μαλανδράκης τόνισε πως «χαιρόμαστε που πολλοί συμπολίτες μας παρακολουθούν το σχολείο. Απευθύνουμε δημόσιο κάλεσμα σε όσους δεν έχουν έρθει να εγγραφούν στο σχολείο. Δίνει ισότιμο απολυτήριο Γυμνασίου, απαραίτητο προσόν για να αποκτήσουν κάποιο επαγγελματικό δικαίωμα ή να συμμετέχουν σε έναν διαγωνισμό του Δημοσίου. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που βρίσκουν χρόνο και ξανακάθονται στα θρανία».
Τους μαθητές χαιρέτησε και ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα παιδείας, Γιώργος Καλαϊτζάκης, ενημερώνοντάς τους πως ο Δήμος έχει και τα τμήματα Διά Βίου Μάθησης, τα οποία προσφέρουν εξειδικευμένη γνώση σε πολλά αντικείμενα.
Τον Αγιασμό τέλεσε ο εφημέριος των Βουκολιών π. Ιωάννης.

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο
Σήμερα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά. Η συνεδρίαση θα γίνει στο Γεράνι, στις 7:30 μ.μ., με θέμα ημερήσιας διάταξης την Ψήφιση Προϋπολογισμού Δήμου Πλατανιά οικονομικού έτους 2015.

ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Σήμερα πραγματοποιείται και η έκτακτη δημόσια συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος, στις 3.30 μ.μ., με διάφορα θέματα ημερήσιας διάταξης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα