Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ημερίδα για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του μαθητικού Τύπου

Ημερίδα σχολικού εντύπου θα πραγματοποιηθει σήμερα στις 6.30 μ.μ. στο Κ.Α.Μ. – Μεγάλο Αρσενάλι με θέμα “το μαθητικό – νεανικό έντυπο στα Χανιά και την Κρήτη. Παρελθόν, παρόν και μέλλον”. Την ημερίδα διοργανώνουν ο Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας “Τύπος και Ουσία – Λευτέρης Δασκαλάκης”, η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., ο Σύλλογος Δασκάλων και η Ε.Λ.Μ.Ε. Χανίων.
Μέσα από τις εισηγήσεις και από τη συζήτηση που θα ακολουθήσει οι διοργανωτές φιλοδοξούν να θεμελιώσουν το ιστορικό περιβάλλον του μαθητικού εντύπου στα Χανιά και στην Κρήτη, καθώς και την καταγραφή των μαθητικών προβληματισμών και απόψεων, μέσα από τα σχολικά και διασχολικά έντυπα που υπάρχουν ήδη ή που πρόκειται να δημιουργηθούν στο μέλλον. Πρόγραμμα της ημερίδας – Ομιλητές: Συντονίστρια: Σοφία Θεοδωράκη, δημοσιογράφος. 1) Σύντομοι χαιρετισμοί από εκπροσώπους των φορέων που συνδιοργανώνουν στα Χανιά τον 1ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων “Λευτέρης Δασκαλάκης” 2014 – 2015, (Δήμος Χανίων – Σύλλογος Δασκάλων και Ε.Λ.Μ.Ε. Χανίων). 2) Αντώνης Σκαμνάκης, επίκουρος καθηγητής Δημοσιογραφίας Α.Π.Θ. “Δημοσιογραφία και διαδικτυακά μέσα”. 3) Γιώργος Πιτσιτάκης, δάσκαλος-ιστορικός ερευνητής. “Το Μαθητικό – Νεανικό έντυπο στα Χανιά κατά τον Μεσοπόλεμο”. 4) Ελένη Βακεθιανάκη, δημοσιογράφος. “Μαθητικό ρεπορτάζ και συνέντευξη. Το κρυφτό και το κυνηγητό με την είδηση. Μικροί δημοσιογράφοι, μεγάλες ανακαλύψεις”. 5) “Τα Χανιωτάκια”. Παρουσίαση του διασχολικού περιοδικού του Συλλόγου Δασκάλων του Ν. Χανίων από τη Συντακτική Επιτροπή. 6) Παρουσιάσεις από εκπροσώπους των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων του Νομού Χανίων, των εντύπων τους που έχουν εκδοθεί κατά τα προηγούμενα σχολικά έτη. 7) Γιώργος Δασκαλάκης, δάσκαλος, εκπρόσωπος του Συλλόγου Νεανικής Δημοσιογραφίας “Τύπος και Ουσία – Λευτέρης Δασκαλάκης”. “Το παρόν και το μέλλον του σχολικού – νεανικού εντύπου, ως συνθήκη πολιτιστικής ανάπτυξης  και αισιοδοξίας στη μαθητική νεολαία. Η νεανική αισθητική ως παράγοντας προόδου στην ευρύτερη κοινωνία της Κρήτης”.
Διαγωνισμός δημοσιογραφίας
για μαθητές
Επίσης, ο Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας “Λευτέρης Δασκαλάκης”, ο Σύλλογος Δασκάλων και η Ε.Λ.Μ.Ε του Νομού, καλεί τους μαθητές των δημοτικών σχολείων του Νομού Χανίων να συμμετάσχουν στον 1ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων (2014 – 2015).
Στον διαγωνισμό υπάρχουν 4 κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία αφορά στα έντυπα των σχολείων και οι τρεις επόμενες, τις εργασίες ενός μαθητή ή μιας μικρής ομάδας.
α) Σχολική εφημερίδα ή περιοδικό (και ηλεκτρονικά).
β) Μαθητικό ρεπορτάζ.
γ) Μαθητική συνέντευξη.
δ) Φωτορεπορτάζ.
Αφετηρία του διαγωνισμού θα είναι η ημερίδα σχολικού εντύπου με θεμα: “Το Σχολικό Έντυπο στον Ν. Χανίων κατά τη σχολική χρονιά 2013 – 2014”.
Οι εργασίες μπορούν να παραδίδονται ή να αποστέλλονται ταχυδρομικά, ατομικά ή ομαδικά με την υποσημείωση «Για τον Διαγωνισμό Λευτέρης Δασκαλάκης», στις παρακάτω διευθύνσεις, μέχρι την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015: Α) Σύλλογος Δασκάλων – Νηπιαγωγών Νομού Χανίων. Β) Ε.Λ.Μ.Ε. Χανίων www.lefterisdaskalakis.gr


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα