Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρωταθλητής από… συνήθεια ο ΝΟΧ

Πρωταθλητής Ελλάδας από… συνήθεια στην κατηγορία Ανάπτυξης του Κανόε Καγιάκ αναδείχθηκε ο ΝΟΧ, αφού για 4η συνεχόμενη χρονιά και 7η συνολικά αναδείχθηκε κορυφαίο σωματείο της χώρας.
Οι αθλητές και οι αθλήτριες της ομάδας του Μανόλη Αγγελάκη και του Δημήτρη Καραγιαννίδη έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου από την περασμένη Παρασκευή 8 έως και την Κυριακή 10 Αυγούστου φτάνοντας έτσι σε μια τεράστια επιτυχία, η οποία είναι το αποτέλεσμα της συστηματικής και μεθοδικής δουλειάς που πραγματοποιείται όλα αυτά τα χρόνια στον Όμιλο. Σύντομα, αθλητές και αθλήτριες αυτής της κατηγορίας, θα πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα, με το στόχο στο μέλλον να είναι η επανάληψη μιας ανάλογης επιτυχίας με το 2010, όταν ο Ν.Ο. Χανίων είχε στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας στις κατηγορίες Παίδων/Κορασίδων, Εφήβων/Νεανίδων και Ανδρών/Γυναικών.
«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τα οποία ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Οι εμφανίσεις και οι επιτυχίες τους αποδεικνύουν ότι ο Ναυτικός Όμιλος βρίσκεται δικαίως ανάμεσα στα τρία κορυφαία σωματεία στην Ελλάδα», αναφέρει, εμφανώς ικανοποιημένος, ο Μανώλης Αγγελάκης, προπονητής του Τμήματος, για να συνεχίσει: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για ό,τι καταφέραμε, καθώς για μας αυτό είναι το 7ο πρωτάθλημα και 4ο συνεχόμενο που κατακτούμε στην κατηγορία της Ανάπτυξης».
Συνολικά, ο Ν.Ο. Χανίων κατέκτησε 10 μετάλλια εκ των οποίων 5 χρυσά, 4 ασημένια και 1 χάλκινο ενώ η συγκομιδή του ανήλθε στους 202 βαθμούς, περισσότεροι από τους 190,5 του Ν.Ο. Πόρου Τροιζηνίας που κατέκτησε τη 2η θέση και τους 190 του Ν.Α. Συνδέσμου που κατετάγη 3ος. Συνολικά, στους αγώνες πήραν μέρος 21 σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα και 280 αθλητές και αθλήτριες.
«Για να συγκεντρωθούν οι 202 βαθμοί που συγκεντρώσαμε, συνέβαλαν και οι 19 αθλητές της ομάδας μας τόσο με τις πανελλήνιες νίκες τους όσο και με τα πλασαρίσματά τους», αναφέρει ο Μαν. Αγγελάκης. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συνεργάτη μου, Δημήτρη Καραγιαννίδη για την πολύ καλή δουλειά που καλλιεργεί στην υποδομή καθώς και την Αντωνία Ζουλάκη για την πολύτιμη βοήθειά της στους αγώνες. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τη μεγάλη Ναυτιλιακή Εταιρεία ANEK LINES στην οποία οφείλουμε ένα μεγάλο μέρος των επιτυχιών του Τμήματος όλα αυτά τα χρόνια και χωρίς την συνδρομή της, το Κανόε Καγιάκ του Ν.Ο. Χανίων, δεν θα μπορούσε να διατηρείται μέσα στα κορυφαία σωματεία στην Ελλάδα», καταλήγει ο τεχνικός του Ν.Ο.Χ.
Από την πλευρά του, ο συνεργάτης του Μανόλη Αγγελάκη, Δημήτρης Καραγιαννίδης, τονίζει: «Είναι μια μεγάλη επιτυχία γιατί συμμετείχαν για πρώτη τους φορά σε αγώνες έξι παιδιά από την προαγωνιστική ομάδα και κατάφεραν να μπουν στους τελικούς συναγωνιζόμενα άλλα 32 παιδιά. Ειδικότερα το χρυσό μετάλλιο στο Κ2 από τον Μάξιμο Δερμιτζάκη και τον Σπύρο Πολυχρονάκη ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Νομίζω ότι οι εμφανίσεις των παιδιών είναι σπουδαίες και το μέλλον είναι μπροστά τους. Πρόκειται, γενικώς, για μια μεγάλη επιτυχία για το Ν.Ο. Χανίων και είμαστε όλοι χαρούμενοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος».
Τέλος, ο βοηθός εφόρου, Νίκος Κουριδάκης, αναφέρει: «Είμαστε όλοι μας πολύ συγκινημένοι για τις επιτυχίες των παιδιών. Το πρωτάθλημα είχε μεγάλο ενδιαφέρον και ήταν τεράστια η χαρά των παιδιών που συμμετείχαν. Είχαμε μια πολύ δύσκολη αποστολή γιατί πήγαμε με λίγες συμμετοχές, ωστόσο τα παιδιά προσπάθησαν πάρα πολύ και ήταν πολύ συγκινητικό να πάρουμε στο τέλος το Κύπελλο. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία για τα παιδιά αλλά και για τους γονείς που ήταν συνοδοί και σε αυτό το σημείο οφείλω να επισημάνω ότι τίποτε απ’ όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό εφόσον ο νεοσύστατος σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Κανόε Καγιάκ δεν είχε βοηθήσει όχι μόνο από οικονομικής πλευράς αλλά και ηθικά».
Αναλυτικά η πρωταθλήτρια ομάδα του Ν.Ο. Χανίων που συμμετείχε στους αγώνες, αποτελείτο από τους εξής αθλητές και αθλήτριες: Γιάννης Αντωνίου, Γιώργος Σηφάκης, Γιάννης Κουριδάκης, Χρήστος Τσουπάκης, Λευτέρης Πολυχρονάκης, Δημήτρης Βαρβάντακης, Ανδρέας Πρωτοπαπαδάκης, Γιώργος Γεραιουδάκης, Μάξιμος Δερμιτζάκης, Σπύρος Πολυχρονάκης, Νίκος Στρατουδάκης, Αντώνης Σώκος, Ευτύχης Φράγκος, Νίκος Διακάκης, Μαρία Μελεμενή, Μαγδαληνή Αντωνίου, Ελίνα Ποντικάκη, Βασιλική Σασλή και Ελευθερία Παπασταματάκη.
Συνοδοί της αποστολής ήταν οι προπονητές Μανόλης Αγγελάκης και Δημήτρης Καραγιαννίδης, ο βοηθός εφόρου, Νίκος Κουριδάκης και η αθλήτρια Αντωνία Ζουλάκη.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Χρυσά μετάλλια
Κ1 1000μ. Παμπαίδων: Γιάννης Αντωνίου
Κ2 200μ. Παμπαίδων: Χρήστος Τσουπάκης – Λευτέρης Πολυχρονάκης
Κ2 1000μ. Παμπαίδων: Γιώργος Σηφάκης – Γιάννης Κουριδάκης
Κ2 200μ. Προαγωνιστική Αγόρια: Μάξιμος Δερμιτζάκης – Σπύρος Πολυχρονάκης
Κ1 500μ. Κορασίδων Αρχαρίων: Μαγδαληνή Αντωνίου
Ασημένια μετάλλια
Κ1 200μ. Παμπαίδων: Γιάννης Αντωνίου
Κ2 200μ. Παμπαίδων: Γιώργος Σηφάκης – Γιάννης Κουριδάκης
Κ1 500μ. Παγκορασίδων: Ελευθερία Παπασταματάκη
Κ1 200μ. Παγκορασίδων: Ελευθερία Παπασταματάκη
Χάλκινα μετάλλια
Κ2 500μ. Κορασίδων Αρχαρίων: Μαγδαληνή Αντωνίου – Μαρία Μελεμενή
5η θέση
Κ1 500μ. Κορασίδων Αρχαρίων: Μαρία Μελεμενή
7η θέση
Κ2 200μ. Παμπαίδων: Δημήτρης Βαρβάντακης – Ανδρέας Πρωτοπαπαδάκης
Κ1 200μ. Προαγωνιστική Αγόρια: Μάξιμος Δερμιτζάκης
8η θέση
Κ2 500μ. Κορασίδων Αρχαρίων: Ελίνα Ποντικάκη – Βασιλική Σασλή
Κ2 200μ. Προαγωνιστική Αγόρια: Ευτύχης Φράγκος – Νίκος Διακάκης
9η θέση
Κ1 200μ. Προαγωνιστική Αγόρια: Σπύρος Πολυχρονάκης
Οι αθλητές Αντώνης Σώκος και Νίκος Στρατουδάκης προκρίθηκαν στα ημιτελικά των αγωνισμάτων τους άλλα δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τα τελικά και αποκλείστηκαν.

 

Ανακοίνωση ΝΟΧ
Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων με ανακοίνωσή του εκφράζει τις ευχαριστίες του: «προς τους γονείς των αθλητών του Τμήματος που είναι δίπλα στα παιδιά και στηρίζουν την προσπάθειά τους. Επίσης, ευχαριστεί όλους τους γονείς που ακολούθησαν την αποστολή στο Μεσολόγγι και πρόσφεραν τα μέγιστα για την επίτευξη της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Ειδικότερα, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Κανόε Καγιάκ, που από την ημέρα ίδρυσής του έχει δημιουργήσει μια καινούργια δυναμική για το Τμήμα και η οποία αποτυπώνεται έμπρακτα σε κάθε αγωνιστική ή μη προσπάθεια.
Ακόμα ευχαριστούμε θερμά το ΚΤΕΛ Χανίων για την συνεισφορά του στην αποστολή, τα νερά “Σαμαριά” καθώς και τους χορηγούς και υποστηρικτές του Τμήματος.
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τον επίσημο χορηγό του Τμήματος Κανόε Καγιάκ, την μεγάλη Ναυτιλιακή εταιρεία ΑΝΕΚ Lines, για την οποία νιώθουμε πραγματικά ευγνώμονες».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα