Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ούτε διοίκηση στο Μουσείο Αλιείας!

Στο απώτερο μέλλον παραπέμπεται η επαναλειτουργία του Μουσείου Αλιείας στο Κολυμπάρι, όπως προκύπτει από απάντηση του Δήμου Πλατανιά σε σχόλια των ´Χανιώτικων νέων´. Και αυτό γιατί η εταιρεία στην οποία ανήκει το Μουσείο, αυτή τη στιγμή δεν έχει ούτε Διοίκηση!
Αναλυτικά, η απάντηση του Δήμου Πλατανιά έχει ως εξής:
«Κύριε διευθυντά,
σχετικά με τα αναφερόμενα σε δημοσιεύματα στην έγκριτη εφημερίδα σας  την Τρίτη 29 Μαΐου και προγενέστερα για το Μουσείο Θαλάσσιου Πλούτου και Αλιευτικής Παράδοσης στο Κολυμπάρι, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής.
Το Μουσείο Θαλάσσιου Πλούτου και Αλιευτικής Παράδοσης ανήκει στην εταιρεία ΑΛΜΑ Α.Ε., μια πολυμετοχική εταιρεία στην οποία ο Δήμος Πλατανιά εκπροσωπεί, ως καθολικός διάδοχος του πρώην Δήμου Κολυμπαρίου, με 3.160 μετοχές και 28,87163%.
 Ως Καλλικρατικός Δήμος Πλατανιά  έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τον Ο.Α.ΔΥ.Κ., την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών, οι οποίοι έχουν σημαντικά ποσοστά στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, προκειμένου να παραχωρήσουν τις μετοχές τους στον Δήμο Πλατανιά, ώστε να αποκτήσουμε την πλειοψηφία και την ευθύνη της διαχείρισης του Μουσείου. Οι δύο πρώτοι (Ο.Α.ΔΥ.Κ. και Περιφερειακή Ενότητα Χανίων) έχουν ανταποκριθεί θετικά και απομένει μόνο η νομική μεταβίβαση των μετοχών. Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε επίσης ότι δεν υφίσταται διοίκηση στην ΑΛΜΑ Α.Ε. λόγω λήξης της θητείας της προϋπάρχουσας και έχουμε ήδη καταθέσει αίτηση στο Πρωτοδικείο Χανίων περί ορισμού προσωρινής διοίκησης, η οποία θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των μετόχων για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Στο διάστημα που έχουμε διανύσει ως Δημοτική Αρχή έχουμε φροντίσει για ένα περιορισμένο αριθμό παρεμβάσεων στην πρόσοψη, στη μετώπη και στον αύλειο χώρο του κτηρίου καθώς και για την καθαριότητα στους εσωτερικούς χώρους προκειμένου, έως την επαναλειτουργία του να μην αποτελεί αισθητικό πρόβλημα για την περιοχή.
Όπως αντιλαμβάνεστε από τα παραπάνω, μέλημα και σκοπός του Δήμου Πλατανιά είναι η επαναλειτουργία της ΑΛΜΑ Α.Ε. και μάλιστα έχοντας πλέον την πλειοψηφία των μετοχών, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε καθοριστική συμβολή στην εύρυθμη λειτουργία της».
Το ζητούμενο, όμως, είναι να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για να ανοίξει το Μουσείο, το οποίο θα αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και θα συντελέσει σε μια ποιοτική – πολιτισμική αναβάθμιση του Κολυμπαρίου και της ευρύτερης περιοχής».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα