Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ψήγματα

Πρωτοφανης ήταν η επίθεση της διευθύντριας του Δ.Ν.Τ., Κριστίν Λαγκάρντ, εναντίον των Ελλήνων. Στο στόχαστρό της, με ειρωνικές δηλώσεις στην εφημερίδα ´Γκάρντιαν´, βρέθηκαν αυτή τη φορά οι? γονείς φοροφυγάδες, τους οποίους προειδοποίησε «να μην περιμένουν καμία συμπάθεια, ήρθε η ώρα να πληρώσουν τους φόρους τους».

Σε ερωτηση δε,  για το αν μπορεί να βγάλει από το μυαλό της τους γονείς και τις μητέρες που δεν έχουν πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη, έκπληξη προκαλεί η απάντησή της ότι «σκέφτεται πολύ περισσότερο τα παιδιά σε ένα σχολείο στον Νίγηρα που πηγαίνουν στο μάθημα μόνο για δύο ώρες την ημέρα, αναγκάζονται ακόμα και την καρέκλα του θρανίου να μοιραστούν και διψάνε για μόρφωση», προσθέτοντας ότι «χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια από ό,τι στην Αθήνα».

Οι δηλωσεις αυτες, προκάλεσαν, όπως ήταν φυσικό, γενική κατακραυγή, απορία και έκπληξη, με δεδομένη μάλιστα την εντολή της να αποφευχθεί κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, την οποία, ωστόσο, παραβιάζει συνεχώς η ίδια, με τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της στα τεκταινόμενα στη χώρα μας, εν όψει των επικείμενων εκλογών.

Στο διαδικτυο, αλλά και στον γαλλικό Τύπο, οι αντιδράσεις είναι έντονες. Η ´Figaro´ και η ´L? Expansion´ μιλούν για «κονσέρτο» κριτικής και επικρίσεων που δέχεται για τη δήλωσή της, ενώ η ´Liberation´ θεωρεί ότι «άναψε το φιτίλι στο μπαρούτι». «Δεν έχουμε να δώσουμε μαθήματα στους Ελληνες. Δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση στέλνοντας αναθέματα στον έναν και στον άλλο, αλλά έχουμε ανάγκη από ανοιχτό πνεύμα με κατανόηση της κατάστασης», είναι μία από τις αντιδράσεις,  προερχόμενη από  τη νεαρή εκπρόσωπο της γαλλικής κυβέρνησης Ναζάτ Μπελκασέμ. Ενώ οργισμένη ήταν και η αντίδραση του Ζαν Λυκ Μελανσόν του Αριστερού Μετώπου: «Με ποιο δικαίωμα μιλάει με αυτόν τον τρόπο στους Ελληνες», είπε.

«Εαν η Κριστιν Λαγκαρντ έκανε σκόπιμα τη δήλωση αυτή πριν από τις εκλογές, θεωρώ ότι είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι που μπορεί να αποφέρει το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα», επισημαίνουν αναλυτές.

 Μετα απο αυτα και άλλα πολλά, με διευκρινιστική της δήλωση μέσα από την επίσημη σελίδα της στο Facebook, η κα Λαγκάρντ επιχειρεί να… διασκεδάσει τις εντυπώσεις, εξηγώντας ότι η θέση της είναι πώς «ειδικά οι προνομιούχοι, θα πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους». Ενώ σε συνεδρίαση του Δ.Ν.Τ., υποστήριξε ότι ήταν εσφαλμένη η σύγκριση που έκανε μεταξύ της Ελλάδας και του Νίγηρα και ότι σέβεται πλήρως τις θυσίες του ελληνικού λαού.
«Πηρα ενα μαθημα, ότι δεν πρέπει να κάνω συγκρίσεις μεταξύ δύο χωρών όπως ο Νίγηρας και η Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά. Προβοκάτσια, γκάφα, ξεκάθαρος λόγος, αφέλεια, ή προειδοποίηση, όπως και να χαρακτηριστεί η συμπεριφορά της Λαγκάρντ, μάλλον απαράδεκτη είναι και μάλιστα σε μία περίοδο που πολλά κρίνονται για το μέλλον της χώρας μας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα