Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χώρους αναψυχής και άθλησης ζητούν οι μαθητές

Περισσότερους ελεύθερους χώρους και τόπους αναψυχής και άθλησης ζήτησαν χθες οι μαθητές του Γυμνασίου Πλατανιά από τον δήμαρχο της περιοχής, Γιάννη Μαλανδράκη, ο οποίος τους επισκέφτηκε στο σχολείο και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματά τους.
Η  συνάντηση έγινε με τους μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του Γυμνασίου Πλατανιά, μετά από προγραμματισμένο ραντεβού, που ζήτησαν οι μαθητές της ομάδας, οι οποίοι για δεύτερη χρονιά διερευνούν με περιβαλλοντική ματιά τον Δήμο και καταθέτουν προτάσεις που θα τον καταστήσουν περαιτέρω βιώσιμο και λειτουργικό για τους δημότες.
Ο κ. Μαλανδράκης απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των μαθητών στη συζήτηση που συντόνισε η υπεύθυνη της περιβαλλοντικής ομάδας του Γυμνασίου Πλατανιά κα Λιτσάκη Μαριέττα.
Ο κύριος όγκος των ερωτήσεων των μαθητών αφορούσε τα σκουπίδια και τη διαχείρισή τους από τον Δήμο. Η χωροθέτηση των κάδων σκουπιδιών και κάδων ανακύκλωσης, τα ανεξέλεγκτα σημεία απόθεσης μπαζών και σκουπιδιών και τα βρόμικα ρυάκια τέθηκαν ως ζητήματα από τους μαθητές. Ο δήμαρχος απάντησε ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου προσπαθεί, με τους ελάχιστους εργαζομένους που έχει στη διάθεσή της, να αντεπεξέλθει, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Η καθαριότητα του Δήμου θα πρέπει να γίνει υπόθεση όλων συλλογικά, αλλά και προσωπικά. Ο Δήμος έχει αποσύρει τους κάδους από ολόκληρο τον Βόρειο Οδικό Αξονα για λόγους αισθητικής και τους έχει τοποθετήσει στους κάθετους δρόμους. Για τους κάδους ανακύκλωσης πρότεινε τη συνεργασία των περιβαλλοντικών ομάδων όλων των σχολείων του Δήμου, έτσι ώστε να υποδείξουν οι μαθητές τα σημεία τοποθέτησής τους. Συμφώνησε δε να παράσχει την αρωγή του Δήμου σε δράσεις των ομάδων με σκοπό την ευαισθητοποίησης των δημοτών για περιβαλλοντικά θέματα.
Οι μαθητές έθεσαν στον δήμαρχο το πρόβλημα της έλλειψης των ελεύθερων χώρων, πλατειών, πάρκων, χώρων παιχνιδιού και άθλησης μέσα στους οικισμούς που θα μπορούσαν ως νέοι να συναθροίζονται. Ιδιαίτερα στην περιοχή του Μάλεμε τα παιδιά δεν έχουν κανένα ανοιχτό μέρος να συγκεντρωθούν.
Στο αίτημα των παιδιών για περισσότερους τόπους και διεξόδους αναψυχής και άθλησης ο δήμαρχος αναφέρθηκε στον ποδηλατόδρομο  6 χιλιομέτρων από τον Πλατανιά ως την Αγιά που έχει κολλήσει σε μια μελέτη καθώς και στην προσπάθεια το Δήμου Πλατανιά για διάνοιξη και ενίσχυση της επισκεψιμότητας τριών ακόμα φαραγγιών του Δήμου.
Τέλος, οι μαθητές πρότειναν στον δήμαρχο την αποπεράτωση του περιπτέρου του Ε.Ο.Τ. στον Ομαλό και αξιοποίησή του από τις σχολικές μονάδες του Δήμου, με ευθύνη των περιβαλλοντικών τους ομάδων, έτσι ώστε να είναι δυνατή η φιλοξενία μαθητών και σχολείων και από άλλες περιοχές της χώρας και του εξωτερικού που θα κάνουν με τα σχολεία του Δήμου κοινές περιβαλλοντικές δράσεις και εκδρομές στην ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχή των Λευκών Ορέων.
Δήμαρχος και μαθητές έκλεισαν τη συνάντηση συμφωνώντας ότι «Δήμος είμαστε όλοι οι άνθρωποι που ζουν στην περιοχή» και υποσχέθηκαν τη διενέργεια κοινών δράσεων παρέμβασης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης των δημοτών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα