Μουσείο Τυπογραφείας

ΣΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΑΝΙ

Μαθητές καθάρισαν την παραλία


Μάζεψαν πλαστικά, χαρτικά, ξύλα, κλαδιά, απορρίμματα κάθε είδους δίνοντας ένα ζωντανό παράδειγμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας.
Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Χανίων και του Γυμνασίου Πλατανιά συμμετείχαν ενεργά στον καθαρισμό της παραλίας στην περιοχή του Γερανίου, ενώ ανάλογοι καθαρισμοί έγιναν και σε άλλες παραλίες του Δήμου, δίνοντας το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα για την προστασία τους περιβάλλοντος.
«Αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα που υπάρχει, ως μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας είμαστε ευαισθητοποιημένοι και προσπαθούμε και εμείς να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες», τόνισε ο Γιώργος Μαρτσάκης, μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Χανίων. Οι μαθητές του ΕΠΑΛ εξήραν τη στήριξη της υπεύθυνης καθηγήτριάς τους και δήλωσαν τη θέλησή τους να συμμετάσχουν και σε άλλες ανάλογες δράσεις. Από τη μεριά των μαθητών του Γυμνασίου Πλατανιά ο πρόεδρος της περιβαλλοντικής ομάδας Μανώλης Λιοδάκης τόνισε πως «συμμετείχαμε και εμείς στον καθαρισμό της παραλίας. Είναι κάτι που κάνουμε κάθε χρόνο. Καθαρίζουμε τα σκουπίδια που έχουν πετάξει ασύδοτα σε διάφορα σημεία γιατί αρχίζει η τουριστική περίοδος και η εικόνα δεν είναι καλή ούτε για τον τουρίστα, ούτε για τον ντόπιο». Για το 15μελές του σχολείου ο πρόεδρος Παναγιώτης Παρασκάκης επισήμανε πως «στηρίζουμε την περιβαλλοντική μας ομάδα στην καθαριότητα της παραλίας και σιγά – σιγά θα αρχίσουμε τις δεντροφυτεύσεις στο σχολείο μας. Συν τοις άλλοις έχουμε συμβάλει στη συγκέντρωση χρημάτων για τη στήριξη ανθρωπιστικών οργανώσεων».
Τους μαθητές ευχαρίστησε για τη συμμετοχή και τη συμβολή τους ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης τονίζοντας πως στόχος αυτών των ενεργειών είναι «να αφυπνίσουμε συνειδήσεις. Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να συμμετάσχουν. Πρέπει το μήνυμα να περάσει σε όλους ότι δεν μπορεί τη μια μέρα να καθαρίζει  ο Δήμος ή οι εθελοντές και μετά από δύο ημέρες να χρειάζεται και πάλι καθαρισμός». Παράλληλα σημείωσε πως μετά την ευαισθητοποίηση θα έλθει και η ώρα των προστίμων για όσους παραμένουν αμετανόητοι.
Οι καθαρισμοί εντάσσονται στο πλαίσιο της δράσης ´Αγαπώ και Προστατεύω το Περιβάλλον μου´.

ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΙΣΑΜΟ
Στο μεταξύ, σε καθαρισμούς παραλιών θα προχωρήσουν την ερχόμενη Κυριακή 29 Απριλίου οι Δήμοι Χανίων και Κισάμου, οι οποίοι συμμετέχουν στη δράση με τίτλο: ´Let’s do it Greece 2012 – Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα!´.
Η δράση αυτή έχει ως στόχο να καθαριστεί από εθελοντές, μέσα σε μία μόνο ημέρα, ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.
Στον Δήμο Χανίων, οι δράσεις καθαρισμού θα πραγματοποιηθούν στις παραλίες της Χρυσής Ακτής και των Αγίων Αποστόλων με ώρα έναρξης 10.30 π.μ. και στην υλοποίησή τους συμμετέχουν ενεργά η Εθελοντική ομάδα Δήμου Χανίων, τα σχολεία της περιοχής καθώς και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Χανίων.
Ο Δήμος Χανίων καλεί όλους τους δημότες να υποστηρίξουν και να συμμετάσχουν σ’ αυτή την εκδήλωση προστασίας και διαφύλαξης του φυσικού μας περιβάλλοντος. Ας δείξουμε όλοι μαζί την Όμορφη, Καθαρή και Δημιουργική πλευρά του τόπου μας.
Στον Δήμο Κισάμου οι σχετικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο Κυριακή στις 3 μ.μ. στα κατά τόπους σημεία καθαρισμού τα οποία όπως έχουν ορισθεί είναι οι εξής:
• Παραλιακή ζώνη από Τελωνείο – Γήπεδο έως και Κουρφαλώνα. Ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί από τη Νεολαία Κισσάμου με την συμμετοχή του ΕΠΑΛ και του Ενιαίου Λυκείου Κισσάμου.
• Παραλία Βιγλιών. Ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γραμπούσας.
• Οικισμός Μεράδας έως τις Λουσακιές. Ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουσακιών.
• Πλατεία Αγ. Γεωργίου και Δημοτικό Σχολείου Μαλαθύρου. Ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Μαλαθύρου.
• Το χωριό Καλλεργιανών Κισάμου. Ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ´Βάρδια´.
Ο Δήμος Κισάμου ανακοίνωσε ότι «όσοι Σύλλογοι, φορείς ή δημότες της περιοχής ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή εθελοντικά στο πρόγραμμα και να εντάξουμε νέα σημεία δράσης ή να ενημερωθούν σχετικά, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Δήμο έως και την Παρασκευή 27 Απριλίου. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2822340207 (Καπετανάκη Πόπη) και 2822340200 (Σταματάκη Βασιλική)».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.