Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κραυγή αγωνίας

Κραυγή αγωνίας βγάζουν αγροτικοί γιατροί σε επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας, κ. Λοβέρδο καθώς, όπως επισημαίνουν, πριν από 15 ημέρες αναγκάστηκαν να σταματήσουν τη χειρόγραφη συνταγογράφηση, ενώ σε περίπτωση καθορισμού πλαφόν στους ασθενείς που συνταγογραφούν, η υγεία χιλιάδων ανθρώπων θα τεθεί σε κίνδυνο.
Ειδικότερα, οι αγροτικοί γιατροί σημειώνουν απευθυνόμενοι στον υπουργό ότι «η ποινικοποίηση της χειρόγραφης συνταγογράφησης με την επιβολή προστίμου, αλλά και η, προ ολίγων ημερών, ανοιχτή επιστολή – απειλή σας προς τους αγροτικούς ιατρούς της χώρας, μας δείχνουν ότι χρειάζεστε άμεση ενημέρωση για την πραγματικότητα την οποία όπως φαίνεται αγνοείτε πλήρως».
Εξηγούν μεταξύ άλλων ότι:
«…Πρόσφατα προσπαθήσατε με τη θέσπιση προστίμου για τις χειρόγραφες συνταγές να είμαστε και οι πρώτοι εργαζόμενοι που για να δουλεύουμε θα πληρώνουμε. Είμαστε γιατροί που εργαζόμαστε σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς στοιχειώδη μέσα περίθαλψης, συχνά χωρίς κάλυψη από ειδικευμένους γιατρούς, χωρίς ασθενοφόρα και νοσηλευτές. Είμαστε εργαζόμενοι γιατροί στο Ε.Σ.Υ. που με προσωπικά έξοδα (που μπορεί να φτάνουν και το μισό του μισθού μας) αναλαμβάνουμε να καλύπτουμε απομονωμένα χωριά, οδηγώντας σε επικίνδυνα οδικά δίκτυα, σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, συχνά άυπνοι καθώς (παρανόμως) δεν μας χορηγείται ρεπό μετά τις εφημερίες μας. Είμαστε γιατροί που εργαζόμαστε σε άγονες περιοχές, με επίδομα 80 ευρώ καθώς φροντίσατε να το περικόψετε, προσφέροντας τις υπηρεσίες μας 24 ώρες το εικοσιτετράωρο με ωρομίσθιο λιγότερο από ένα ευρώ. Μάλλον θα πρέπει να ψάξετε λίγο καλύτερα για να βρείτε ποιοι είναι αυτοί που πραγματικά επιβαρύνουν τα δημόσια ταμεία και ποιοι είναι αυτοί που φέρουν τις ευθύνες για αυτήν την κατάσταση». Προσθέτουν ότι «το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης των ασθενών μας και των κατοίκων της ελληνικής υπαίθρου» και ότι «στα ελληνικά χωριά διαμένουν άνθρωποι μεγάλων ηλικιών που έχουν ανάγκη τη χορήγηση πολλών φαρμάκων κάθε μήνα για να επιβιώσουν».
Ακόμα τονίζουν: «Πριν από 15 ημέρες με δική σας ευθύνη οι αγροτικοί αναγκάστηκαν να σταματήσουν τη χειρόγραφη συνταγογράφηση αναμένοντας την αναστολή του μέτρου για το οποίο εσείς βέβαια ποτέ δεν πήρατε θέση. Σε περίπτωση καθορισμού πλαφόν στους ασθενείς που συνταγογραφούμε, είναι προφανές ότι και πάλι με δική σας ευθύνη, η υγεία χιλιάδων ανθρώπων θα τεθεί σε κίνδυνο».
Την επιστολή υπογράφουν αγροτικοί γιατροί από περιφερειακά ιατρεία και Κέντρα Υγείας της Αττικής, της Κρήτης και άλλων νησιωτικών περιοχών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα