Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ Τ´ ΑΥΤΑ

Στο ´μάτι του κυκλώνα´ βρίσκονται για μία ακόμη φορά, συντάξεις και επιδόματα.
Όπως υποστήριξε σε πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνισή του ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, αν η χώρα δεν επιτύχει να μπει στην ανάπτυξη και συνεχίσει να βυθίζεται στην ύφεση, τα μαντάτα για τους συνταξιούχους τα επόμενα χρόνια είναι μαύρα.
«Οι συντάξεις εξαρτώνται άμεσα από τα εισοδήματα και εάν υπάρχει ύφεση για τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια, οι συντάξεις θα μειωθούν δραματικά», είπε ο υπουργός ο οποίος εν συνεχεία, μίλησε για τις απώλειες που υφίστανται τα Ασφαλιστικά Ταμεία εν μέσω κρίσης, εξαιτίας της ανεργίας, της μείωσης των μισθών και της αδυναμίας πληρωμής εισφορών, αλλά και από το ´κούρεμα´ των ομολόγων τους.
Όπως μάλιστα τόνισε, τα Ταμεία θα χρειαστούν για την επόμενη τριετία χρηματοδότηση 41 δισ. ευρώ για να μπορέσουν να πληρώσουν τις συντάξεις και να καλύψουν τις απώλειες
Την ίδια ώρα, μεγαλύτερο από 11 δισ. ευρώ, αναμένεται να είναι το ύψος των περικοπών που θα ανακοινωθεί από τη νέα κυβέρνηση, η οποία θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές .
Πιθανότεροι ´ύποπτοι´ είναι οι μισθοί του δημοσίου και τα όποια επιδόματα έχουν απομείνει.
Μάλιστα, κυβέρνηση και τρόικα, εξετάζουν ενοποίηση των κοινωνικών επιδομάτων σε ένα, το οποίο θα λαμβάνουν μόνο οι οικονομικά ασθενέστεροι.
Από το νέο ´μαχαίρι´ στις πάσης φύσεως παροχές και επιδόματα θίγονται περίπου 1,7 εκατ. νοικοκυριά με την τρόικα να θέτει θέμα κατάργησης ακόμη και των πολυτεκνικών επιδομάτων. Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται και τα επιδόματα ανεργίας, τα οποία θα περιοριστούν στο ελάχιστο.
«Οι πολίτες είναι τρομοκρατημένοι και φοβισμένοι και περιμένουν από τους πολιτικούς να δουν επιτέλους ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα», επεσήμανε ο κ. Κουτρουμάνης στην προαναφερθείσα συνέντευξή του.
Την αλήθεια και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί περιέγραψε ο κ. υπουργός. Οι πολίτες περιμένουν να δουν επιτέλους ´μία άσπρη μέρα´, η οποία όμως φαντάζει πολύ μακριά. Και, δυστυχώς, δείγματα γραφής που να αποδεικνύουν τα περί αντιθέτου, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, από πουθενά δεν υπάρχουν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα