Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σωρεία κλοπών και διαρρήξεων

Τον ´μίτο´ δεκάδων κλοπών σε εγκαταστάσεις του Δήμου Χανίων και σε κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της Κισάμου κατάφεραν να ξετυλίξουν οι Αστυνομικές Αρχές, που προχώρησαν στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε τους τελευταίους 6 μήνες στα Χανιά.
Συνολικά εξιχνιάστηκαν 17 υποθέσεις κλοπών σε Χανιά και Κίσαμο,  ενώ η αξία των κλοπιμαίων καθώς και οι φθορές που έχουν προκαλέσει οι δράστες ανέρχονται στο ποσό των 600.000 ευρώ, σύμφωνα με τον διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων κ. Αρτέμη Κουτσαυτάκη.
Ειδικότερα, όπως επεσήμανε χθες κατα τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων κ. Παντελής Μουρτζανός, τις διαρρήξεις είχαν διαπράξει 6 άτομα. Από αυτά συνελήφθησαν 4 άτομα, εκ των οποίων οι 2 είναι ημεδαποί ηλικίας 22 και 24 ετών ομογενείς από τη Γεωργία και 2 ημεδαποί ένας 19χρονος υπήκοος Ρουμανίας και ένας 20χρονος υπήκοος Αλβανίας. Οι άλλοι 2 δράστες είναι ημεδαποί ηλικίας 22 και 25 ετών ομογενείς από τη Γεωργία, που από τα τέλη Δεκεμβρίου κρατούνται ήδη σε σωφρονιστικό κατάστημα για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού. Επίσης συνελήφθη ένας 32χρονος υπήκοος Αφγανιστάν για οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Σύμφωνα με τον κ. Μουρτζανό, οι τέσσερις συλληφθέντες τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2012 συνέχισαν τη δράση τους, διαπράττοντας διαρρήξεις σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κισάμου από όπου αφαιρούσαν διάφορες οικιακές συσκευές, χρήματα και κοσμήματα. Μέρος δε των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή τους και αποδόθηκε στους παθόντες. Εξάλλου, όπως ανέφερε ο κ. Κουτσαυτάκης, στην περιοχή του Δήμου Χανίων εξιχνιάστηκαν 6 περιπτώσεις κλοπών που αφορούν τα εξής:
? Κλειστό Ακρωτηρίου
Στις 15 Σεπτεμβρίου οι δράστες αφού εισήλθαν αρχικά στο κλειστό Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου Χανίων, αποξήλωσαν από τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις τα καλώδια με σκοπό την ιδιοποίηση και πώληση του χαλκού προκαλώντας μεγάλες ζημιές στις εγκαταστάσεις.
? Τεχνικές Υπηρεσίες
Στις 24 Σεπτεμβρίου του 2011 οι δράστες, αφού διέρρηξαν τις αποθήκες Συνεργείων Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Χανίων (Ξυλουργείου, Σιδηρουργείου και Συνεργείου Γενικών Επισκευών) στη Χαλέπα, αφαίρεσαν διάφορα εργαλεία, ηλεκτρικά και μη συνολικής αξίας 25.000 ευρώ περίπου. Στις 25 Σεπτεμβρίου του 2011, αφού παραβίασαν εξώπορτα του χώρου των Τεχνικών Συνεργείων του Δήμου Χανίων, αφαίρεσαν διάφορα εργαλεία, συνολικής αξίας 22.000 ευρώ και το Ι.Χ.Φ., ιδιοκτησίας του Δήμου Χανίων, το οποίο ήταν σταθμευμένο εξωτερικά των αποθηκών.
? Ποδηλατοδρόμιο
Το χρονικό διάστημα από 1 Δεκεμβρίου 2011 έως 13 Δεκεμβρίου του 2011 αφαίρεσε από το υπό κατασκευή, ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά Ακρωτηρίου Δήμου Χανίων και έκοψαν τμήματα χάλκινων σωλήνων εγκατάστασης ύδρευσης και θέρμανσης, απροσδιόριστης αξίας.
? Παιδικές κατασκηνώσεις
Το χρονικό διάστημα 18 έως 19 Δεκεμβρίου 2011 αφαίρεσαν από τις Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Χανίων στον Καλαθά Ακρωτηρίου, εγκατεστημένες χάλκινες καλωδιώσεις – αγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος, προξενώντας ζημιά ύψους περίπου 20.000 ευρώ. Επίσης το χρονικό διάστημα από 15 έως 19 Ιανουαρίου του 2012 αφαίρεσαν και πάλι από τις εγκαταστάσεις Παιδικών Κατασκηνώσεων του Δήμου Χανίων στον Καλαθά, καλώδια αξίας 3.500 ευρώ.

ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ
Επίσης όπως ανέφερε ο κ. Κουτσαυτάκης, στην ευρύτερη περιφέρεια του Δήμου Κισάμου εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις κλοπών, συγκεκριμένα:
? Το χρονικό διάστημα από 17 Σεπτεμβρίου του 2011 έως 20 Σεπτεμβρίου του 2011 αφαίρεσαν από οινοποιείο στον Τράχηλα, ιδιοκτησίας ΕΑΣ Κυδωνίας – Κισάμου μέρη – εξαρτήματα των μηχανών εμφιάλωσης καθώς και είδη χαλκού – αλουμινίου συνολικής αξίας περίπου 20.000 ευρώ. Από την ίδια εγκατάσταση, το χρονικό διάστημα από 23 Σεπτεμβρίου του 2011 έως 27 Σεπτεμβρίου του 2011, αφαίρεσαν είδη εξοπλισμού αξίας 8.000 ευρώ. Στις αρχές του ίδιου μήνα, ο 22χρονος και ο 24χρονος είχαν διαρρήξει το ίδιο οινοποιείο αφαιρώντας αντλίες και προκαλώντας φθορές, με τη συνολική ζημιά να ανέρχεται σε 5.000 ευρώ.
? Στις 26 Ιανουαρίου του 2012 από εξοχική κατοικία στην Κίσαμο αφαίρεσαν ηλεκτρικά είδη αξίας 1.000 ευρώ περίπου.
? Το χρονικό διάστημα από 10 Ιανουαρίου 2012 έως 28 Ιανουαρίου του 2012 από την περιοχή Βουλγάρω Κισάμου αφαίρεσαν από εξοχική κατοικία ηλεκτρικές συσκευές, είδη ρουχισμού και κοσμήματα συνολικής αξίας 19.500 ευρώ.
? Το χρονικό διάστημα από 22-01-2012 έως 08-02-2012 αφαίρεσαν από εξοχική κατοικία στην περιοχή Καλυβιανής Κισάμου, από τον χώρο του γκαράζ διάφορα εργαλεία και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του. Το εν λόγω όχημα βρέθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Χανίων.
? Στις 16 Φεβρουαρίου 2012 αφαίρεσαν από μονοκατοικία στην περιοχή Κουνουπίτσα Κισάμου, κοσμήματα αξίας 3.500 ευρώ.
? Τα ξημερώματα της 26ης Φεβρουαρίου του 2012 αφαίρεσαν από κατοικία στην Καλυβιανή κοσμήματα συνολικής αξίας 6.500 ευρώ.
? Το χρονικό διάστημα 5 Ιανουαρίου 2012 έως 27 Φεβρουαρίου 2012 από οικία στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου στην Κίσαμο αφαίρεσαν μία τηλεόραση και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Το ανωτέρω όχημα βρέθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου στην περιοχή Βουλγάρω.
? Στις 26 Φεβρουαρίου 2012 στην Κίσαμο Χανίων, αφαίρεσαν από οικία, ηλεκτρονικά είδη και κοσμήματα αξίας 3.500 ευρώ.
? Το χρονικό διάστημα  από 20 Φεβρουαρίου 2012 έως και 28 Φεβρουαρίου 2012 στην περιοχή Νιο Χωριό Κισάμου, αφαίρεσαν από εξοχική οικία, ηλεκτρικά εργαλεία αξίας περίπου 350 ευρώ.
Όπως επεσήμανε ο κ. Κουτσαυτάκης, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δύο ημεδαπών και του 19χρονου Ρουμάνου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα και άλλα αντικείμενα προερχόμενα από κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κισάμου, τα οποία αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες. Παράλληλα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 32χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αφγανιστάν, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα εύχρηστο κυνηγετικό δίκαννο τύπου ITALARM GARDONEVT διαμετρήματος 12 cal, με κομμένες τις κάννες και το κοντάκι,  το οποίο όπως προέκυψε από την προανάκριση, περιήλθε στην κατοχή του 32χρονου από τον 20χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.
Από την πλευρά του ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων κ. Παντελής Μουρτζανός συνεχάρη τον διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων κ. Αρτέμη Κουτσαυτάκη και τον διοικητή του Α.Τ. Κισάμου κ. Ανδρέα Παναγιώτου καθώς και το προσωπικό των Υπηρεσιών τους, που μετά από επίπονη και συνεχή προσπάθεια κατάφεραν να εξιχνιάσουν τις υποθέσεις.
Επισης, ευχαρίστησε τους πολίτες οι οποίοι όταν γίνονται αυτόπτες μάρτυρες κλοπών -διαρρήξεων, ενημερώνουν άμεσα το Κέντρο Επικοινωνίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης καλώντας τον αριθμό 100, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο το έργο των Αστυνομικών Αρχών στην άμεση σύλληψη των κλεπτών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα