Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Χωρίς χρηματοδότηση τα Κ.Η.Φ.Η.”

Χωρίς χρηματοδότηση παραμένουν τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, υποστηρίζει σε ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης.
Σημειώνει ότι «σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), μια δομή κοινωνικής φροντίδας, όπου καθημερινά ηλικιωμένα άτομα, που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κ.λπ.) και των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει εργάζεται ή αντιμετωπίζει προβλήματα, λαμβάνουν την απαιτούμενη φροντίδα και υποστήριξη». Τέλος, ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς:
– Πότε θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να υπογραφεί η απαραίτητη σύμβαση για χρηματοδότησή τους από το ΕΣΠΑ;
– Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να πραγματοποιηθεί η όσο το δυνατόν γρηγορότερη κατανομή της 1ης χρηματοδότησης των έργων και η πληρωμή των εργαζομένων; Τι προτίθενται να πράξουν ώστε να καταβληθούν άμεσα τα  δεδουλευμένα τους;
• Επίσης ο κ. Κριτσωτάκης κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, από κοινού με τον βουλευτή Α’ Πειραιώς Θοδωρή Δρίτσα με θέμα: «Διερεύνηση δημοσιευμάτων για παρακολουθήσεις τηλεφώνων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ από την Ε.Υ.Π.».
• Ο ίδιος κατέθεσε αναφορά προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης την επιστολή του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ρεθύμνου, με θέμα: «Διαμαρτυρία ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρεθύμνου για την υποστελέχωση της Επιθεώρηση Εργασίας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα