Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ανακριβές πόθεν έσχες

Αθήνα
Ζήτημα παράβασης του νόμου περί ´πόθεν έσχες´ για ανακριβή δήλωση -καθώς δεν είχε δηλώσει τον επιχειρηματικό τραπεζικό του λογαριασμό στο Λονδίνο- προκύπτει για τον επιχειρηματία Ισίδωρο Κούβελο. Διευκρινίζεται πάντως, ότι δεν προκύπτει επαύξηση της περιουσιακής του κατάστασης που να μην δικαιολογείται.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε ομόφωνα η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής για τα ´πόθεν έσχες´ των πολιτικών προσώπων, μετά την εξέταση του πορίσματος το οποίο παρέλαβε από τους τέσσερις ορκωτούς ελεγκτές, οι οποίοι είχαν ελέγξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Κούβελου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Βαγγέλη Αργύρη, «από τον διενεργηθέντα έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης του 2011 (χρήση 2010, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου μέχρι την κατάθεση της δήλωσης, δηλαδή έως την 30ή Ιουνίου 2011), δεν προκύπτει -λαμβάνοντας υπόψη τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Κούβελου- επαύξηση της περιουσιακής του κατάστασης που να μην δικαιολογείται».
Ωστόσο, όπως είπε, από τον έλεγχο προέκυψε ότι στη δήλωση που υπεβλήθη στις 30/6/2011 δεν αναφέρθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός του κ. Κούβελου, που τηρείται σε λίρες Αγγλίας και σε δολάρια των ΗΠΑ και σύμφωνα με τον έλεγχο των ορκωτών ελεγκτών στις 4/3/2011 κατατέθηκε το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.
Όπως ανέφερε ο κ. Αργύρης όταν ο κ. Κούβελος κλήθηκε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις για το ένα εκατομμύριο δολάρια, με επιστολή του προς την Επιτροπή Οικονομικού της Βουλής, δηλώνει ότι «εκ παραδρομής δεν αναφέρθηκε στη δήλωση μου στο 2011 καθότι η διακίνηση του ποσού έγινε από ρευστοποίηση μετοχών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για τη συμμετοχή μου στην αγορά ποσοστού σε υπό ναυπήγηση πλοίο».
Στο μεταξύ, χθες, ο κ. Κούβελος προέβη στην παρακάτω δήλωση :
«Αποδείχθηκε με αδιάσειστα στοιχεία μετά το προσύμφωνο αγοράς του πλοίου που κατέθεσα στην επιτροπή της Βουλής, ότι συμφωνία ναυπήγησης πλοίου υπάρχει και διαψεύστηκαν όλοι όσοι ισχυρίστηκαν ότι επιχειρήθηκε εξαγωγή χρημάτων λόγω κρίσης. Αποδείχθηκε επίσης ότι ήταν πλήρως δηλωμένη τόσο η προέλευση αυτών των χρημάτων (από μετοχές στις ΗΠΑ) όσο και οι πράξεις ρευστοποίησής τους.
Αποδείχθηκε λοιπόν ότι και το ´Πόθεν´ υπάρχει και το ´Έσχες´. Παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζεται ότι δεν υπάρχει επαύξηση της περιουσίας μου που δεν δικαιολογείται, προκειμένου να καλυφθούν ατυχέστατοι χειρισμοί που έγιναν από την αρχή και είχαν ως μοναδικό στόχο τη σπίλωση της γυναίκας μου, η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται. Ως εδώ. Ζητώ το θέμα να πάει στον εισαγγελέα, προκειμένου να μπορέσω κι εγώ να αποδείξω τα προφανή».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα