Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Λείψανο ο Ο.Α.ΔΥ.Κ.”!

Σαφείς αιχμές για την αποδυνάμωση του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης άφησε πριν από λίγες ημέρες ο πρώην αντινομάρχης Γιώργος Αγοραστάκης, μιλώντας στα ´Χ.Ν.´ στο περιθώριο εσπερίδας που έγινε στα Χανιά για το θέμα της διαχείρισης των υδατικών πόρων.
Ο κ. Αγοραστάκης εξέφρασε την άποψη ότι «με την εφαρμοζόμενη πολιτική, που είχε ξεκινήσει νωρίτερα, αποτελειώνουν τους δημόσιους φορείς που διαχειρίζονται το νερό. Τους αποτελειώνουν διότι δεν τους αφήνουν να υπάρχουν ως δομές, ως υπηρεσίες, για να μπορούν να διαχειριστούν τις υποδομές. Έτσι, εκχωρούν τη διαχείριση σε ιδιώτες και επιβαρύνεται και πάλι ο πολίτης – χρήστης».
Μάλιστα, σημείωσε με έμφαση ότι «εδώ έχουμε το παράδειγμα του Ο.Α.ΔΥ.Κ., που αυτή τη στιγμή είναι το λείψανο του παρελθόντος. Ένας Οργανισμός τεχνικός, ο οποίος δεν έχει τεχνικούς και ο οποίος δεν μπορεί να διαχειριστεί μία τεράστια επένδυση που έκανε στο παρελθόν, διότι δεν έχει ούτε το προσωπικό ούτε τη δυνατότητα. Και έχει περιπέσει στην ανάγκη να κάνει εργολαβίες για να δουλεύουν τα αντλιοστάσια. Εκεί φτάσαμε».
Το θέμα της διαχείρισης των νερών σηκώνει πολλή κουβέντα, αναμφισβήτητα, καθώς ήδη υπάρχουν έντονα αντικρουόμενες απόψεις και σε τοπικό επίπεδο.
Ωστόσο, οι επισημάνσεις περί «λειψάνου» οφείλουν να προβληματίσουν.
Διότι ανεξάρτητα από το αν ο Ο.Α.ΔΥ.Κ. χρησιμοποιήθηκε κατά καιρούς από κόμματα και πολιτικά πρόσωπα για λογής – λογής ´εξυπηρετήσεις´, αλλά και ανεξάρτητα από την κριτική που έχει -δικαίως ή αδίκως- δεχθεί, διαθέτει ένα σημαντικό κεφάλαιο σε τεχνογνωσία, που δεν θα πρέπει, σε καμία περίπτωση, να πάει χαμένο μετά από τριάντα και πλέον χρόνια…
Γ. ΓΕΩΡΓ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα