Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ? & ΕΠΙ Τ ΑΥΤΑ

Για μία ακόμη φορά, η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό με αρκετούς κλάδους εργαζομένων στο ´πόδι´, να διαμαρτύρονται στους δρόμους για «τη συνεχιζόμενη πολιτική των περικοπών και των δυσβάσταχτων μέτρων». Χθες οι ένστολοι (αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί), σήμερα οι γιατροί, οι τραπεζικοί, οι υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έπεται η συνέχεια.
Την ίδια ώρα, μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο, μεταξύ εκείνων που εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό, εκφράζονται έντονες αντιπαραθέσεις -όπως καταγράφονται από τα ΜΜΕ-   για τη συνταγματικότητα ή μη των μέτρων, την αναγκαιότητα ή μη της εφαρμογής τους, χωρίς όμως στην ουσία, για τον απλό λαό να αλλάζει τελικά τίποτα: Οι αναδρομικές -από 14 Φεβρουαρίου- μειώσεις στους κατώτατους μισθούς και τα ημερομίσθια είναι γεγονός, με τη χθεσινή? βούλα του Υπουργικού Συμβουλίου. Οι αποφάσεις για περικοπές στις συντάξεις, δεν ακυρώνονται. Τα ποσοστά της ανεργίας δεν μειώνονται. Η δέσμευση της κυβέρνησης να προωθήσει την περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης δεν αναιρείται. Οι 15.000 απολύσεις υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως απαιτεί η τρόικα, έρχονται?
Υποχρεώσεις που απορρέουν από το νέο μνημόνιο, αντιτείνουν οι κατέχοντες την εξουσία. Για να μπορέσουμε να πετύχουμε, σε λίγα χρόνια την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, προσθέτουν.
Χαρακτηριστική είναι, άλλωστε, η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παντελή Καψή, ο οποίος αφού σε συνέντευξή του χθες, είπε ότι «δεν είναι καμιά κεραμίδα ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα τον Ιούνιο», μετέφερε την εκτίμηση ότι «κάποια στιγμή το 2013 η οικονομία θα πάρει μπροστά». Σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «ο ένας χρόνος είναι ο πολύ δύσκολος, όταν θα αρχίσει να αναπτύσσεται η οικονομία, τα πράγματα θα βελτιωθούν».
Μόνη παρηγοριά? ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία που του δίδεται υπερασπίζεται τους αδύναμους:
«Τα μέτρα είναι πάρα πολύ δύσκολα και δεν ξέρω αν η Ελλάδα μπορεί να αντέξει άλλα τέτοια μέτρα», επεσήμανε, υποδεχόμενος χθες στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος απάντησε ότι η χώρα και ο λαός της χρειάζονται αλληλεγγύη και όχι λόγια.
Ο κ. Παπούλιας -που ως γνωστόν σε μία συμβολική κίνηση συμπαράστασης για τα όσο περνά ο ελληνικό λαός παραιτήθηκε της μηνιαίας αποζημίωσής του- πρόσθεσε ότι το σημαντικότερο είναι να διατηρήσει η Ελλάδα την κοινωνική της συνοχή. Με βάση, όμως, τα τεκταινόμενα σε αυτήν τη χώρα, όπου πλέον, σχεδόν καθημερινά, νέα μέτρα εξαγγέλλονται και οι αντιδράσεις δεν καταλαγιάζουν, το ερώτημα είναι, πόσο χρονικό διάστημα αυτή η κοινωνική συνοχή θα αντέξει να διατηρείται; Η υπομονή, οι αντοχές εξαντλούνται. Και ο Θεός ας βάλει το χέρι του…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα