Μουσείο Τυπογραφείας

ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΣΕΝΑΛΙ

Ανοιξη καλλιτεχνικής δημιουργίας

Με μία μεγάλη έκθεση εικαστικής δημιουργίας, φωτογραφίας και κατασκευών από μαθητές της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης αρχίζουν σήμερα στο Κ.Α.Μ. – Μεγάλο Αρσενάλι οι εκδηλώσεις του θεσμού της ´Ανοιξης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας´, που καθιερώνει ο Δήμος Χανίων, σε μία προσπάθεια αναβάθμισης και διεύρυνσης του Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας.
Η  ενότητα της εικαστικής δημιουργίας θα διαρκέσει έναν μήνα και θα ολοκληρωθεί στις 3 Μαρτίου. Στη συνέχεια, τον Μάρτιο τη σκυτάλη θα πάρει ο μήνας χορού και μουσικής και θα ακολουθήσει ο μήνας θεάτρου τον Απρίλιο, μουσικής τον Μάιο και κινηματογράφου τον Ιούνιο.

ΓΕΛ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ
Το ΓΕΛ Κολυμπαρίου θα πραγματοποιήσει μια έκθεση φωτογραφίας με ελεύθερο θέμα. Στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής, κάποιοι από τους μαθητές του Λυκείου Κολυμπαρίου βγήκαν στο Κολυμπάρι και φωτογράφησαν ό,τι τους έκανε εντύπωση. Επειδή τα αποτελέσματα ήταν αρκετά καλά και η εμπειρία άρεσε στα περισσότερα παιδιά, προέκυψε η ιδέα ενός διαγωνισμού φωτογραφίας με ελεύθερο θέμα σε όλο το σχολείο και μια πιθανή έκθεση στη συνέχεια. Οι φωτογραφίες που θα εκτεθούν είναι κάποιες από τις συμμετοχές στον διαγωνισμό και κάποιες που ήρθαν εκπρόθεσμα για τον διαγωνισμό, αλλά που άξιζαν να εκτεθούν.
Τα παιδιά που συμμετέχουν στην έκθεση είναι τα παρακάτω:

Α’ Λυκείου
Κουριδάκη Νικολέτα, Τζούρε Αλέξανδρος.
Β’ Λυκείου
Θεοδωράκη Κωνσταντίνα, Μακράκη Ιωάννα, Μακράκης Μιχάλης, Ράπτης Βασίλης, Φανδρίδης Αλέξανδρος.
Γ’ Λυκείου
Ανδρεδάκη Δήμητρα, Γεωργακάκη Δήμητρα, Μαλακωνάκη Ευλαμπία, Μελάκη Μαρία, Παπαδάκη Κατερίνα, Σπανουδάκης Γιώργος.
Υπεύθυνος καθηγητής:
Μαρκαντωνάκης Ανδρέας.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Το Γυμνάσιο Πλατανιά πραγματοποιεί έκθεση με έργα των παιδιών που έχουν βασιστεί στην αντίθεση του άσπρου και του μαύρου, τονικές διαβαθμίσεις. Παιχνίδι με κύκλους, το γεωμετρικό όργανο που χρησιμοποιήθηκε είναι ο διαβήτης και οι δυνατότητές του.
Κολάζ με επέμβαση των παιδιών. Χρωματικές διαβαθμίσεις, φροτάζ (ανάγλυφα αποτυπώματα).
Τα παιδιά που θα παρουσιάσουν έργα τους είναι τα παρακάτω: Αρβανιτάκη Δήμητρα, Μαρκετάκη Γεωργία, Κατσιφαράκης Ερμής, Αποστόλου Γιώργος, Κουτσουρέλη Ειρήνη, Μπεμπλιδάκης Αλέξανδρος, Μυλωνάκης Στέλιος, Γυπαράκης Γιώργος, Αλεξέιβ Αλεξ, Μπαντά Ειρήνη, Βαρουξάκης Μανώλης, Ποντικάκη Αντωνία, Ιβάνοβα Ιορδάνα, Σακελλαράκη Αργυρή, Τσακίρης Νίκος, Σαμαράς Γιώργος, Καντιλιεράκης Βασίλης, Νικόλοβ Κρασιμίρ, Κοτίνη Αναστασία, Παπαδάκης Μίλτος, Κλέμαν Κασσάνδρα, Ορφανουδάκη Αγγελική, Νικολόπουλος Παναγιώτης, Πρέζα Αρτεμις, Ορφανουδάκη Ολυμπία, Μαρμαριτσάκης Φίλιπ, Κουρούπης Δημήτρης, Ψαρομήλιγκος Νίκος, Κιοσεκ Μιχάλης, Μουντάκη Αννα – Μαρία, Μπεμπλιδάκη Άννα – Μαρία.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ψυλλάκη Χριστίνα.

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Το 2ο Γυμνάσιο Χανίων πραγματοποιεί έκθεση με θέμα: Επικοινωνία Φανταστικού – Ρεαλιστικού ζωγραφικού κόσμου.
Αναλυτικά: Η Α’ τάξη θα παρουσιάσει δημιουργία σύνθεσης με τεχνική του κολάζ, η Β’ τάξη καλλιτεχνικά έργα με την τεχνική του χάρακα και η Γ’ τάξη ελεύθερη δημιουργία με άσπρο – μαύρο και χρώμα σε φυτικό – ζωικό διάκοσμο.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μπαγάκη Κατερίνα.
Ωρες λειτουργίας των εκθέσεων: 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 – 9 μ.μ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.