Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μικρά – Μικρά από την πόλη και τα χωριά

Τι πως σχολιάσαμε πρόσφατα τη συγκεκριμένη κατάσταση με τον λάκκο πάνω στο πεζοδρόμιο της γωνίας επί των οδών Ανδρέα Δικωνύμου και Αλεξάνδρου Παναγούλη; Μισή δουλειά έκαναν οι αρμόδιοι καλύπτοντας μόνο το μικρό χαντάκι των υπόγειων αγωγών κατά μήκος της Δικωνύμου. Η τεράστια λακκούβα που άνοιξαν ακριβώς στη γωνία εμποδίζει και εγκυμονεί κινδύνους για τους διερχόμενους.

Νότια του Δικαστικού Μεγάρου
Το αλαλούμ με τις σταθμεύσεις συνεχίζονται στον χώρο πίσω από τα Δικαστήρια με τα αυτοκίνητα να τα έχουν παρκάρει οι ιδιοκτήτες τους ακόμα και στην πλαγιά του χωματόλοφου ανάμεσα στα πεύκα. Και φυσικά το πρόβλημα συνεχίζεται και στην πάνω πλευρά, βόρεια του Ιερού Ναού των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου με άλλα οχήματα που δεν χωρούν να σταθμεύουν επί της οδού Γιαμπουδάκη.

Μπροστά από το ΙΚΑ
Κεντρικός δρόμος αλλά οι σταθμεύσεις όπου βολεύουν τον καθένα… Eτσι , όμως δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν άνετα και με ασφάλεια οι διερχόμενοι πεζοί ή και ακόμα οι συνάνθρωποί μας με ιδιαιτερότητες? Χθες, ειδικά, που δεν λειτουργούσαν οι φωτεινοί σηματοδότες το πρόβλημα ήταν έντονο.

Στη λεωφόρο Σούδας
Το δέντρο αυτό ζει και βασιλεύει και ας αποτελεί κίνδυνο –  θάνατο για τους αυτοκινητιστές, αφού παραμένει στη μέση της οδού Κόκκινου Πύργου, λίγα μέτρα από τη συμβολή της  με τον κεντρικό παλιό δρόμο για τη Σούδα.

Σούδα
Στο Βιοτεχνικό Πάρκο η συγκεκριμένη διασταύρωση προβληματίζει πολλούς οδηγούς επειδή δεν υπάρχουν πινακίδες του ΚΟΚ, ώστε να υποδεικνύουν στον κάθε οδηγό τις υποχρεώσεις του.

Στη νέα εθνική οδό
Οι πληροφοριακές πινακίδες έχουν τη σημασία τους και οφείλουμε να σεβόμαστε την ύπαρξή τους. Πρέπει, όμως να έχουν αληθή δεδομένα. Η συγκεκριμένη -που φωτογραφίσαμε στο ύψος της νέας εθνικής οδού πάνω από τις Καλύβες- αναγράφει λανθασμένα την απόσταση για την Κίσαμο.

Σε χωριά του Δήμου Αποκορώνου
Το φαινόμενο της αφισοκόλλησης πάνω στους κορμούς των δέντρων αποτελεί τελικά μια κακή διαχρονική συνήθεια που δεν λέει να εκλείψει. Ενδεικτικά φωτογραφίσαμε και προβάλλουμε ορισμένες από τα χωριά Στύλος, Νιο Χωριό και Αρμένοι.

Από και προς τον Στύλο και τα Μεγάλα Χωράφια
Για τα καλά την έχουν προστατεύσει την πινακίδα εντός του συρματοπλεγμένου χώρου αποτρέποντας έτσι τους ενδιαφερόμενους να πληροφορηθούν σχετικά ιστορικά στοιχεία για τον αρχαίο οικισμό με την ονομασία Αζωγυρές?


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα